'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Ανατιμήσεις στα κρυφά!!!

Σειρά παραβάσεων από εταιρείες τροφίμων, εμπορίας ελαστικών, Service αυτοκινήτων κ.α., αποκάλυψαν οι έλεγχοι του υπουργείου Ανάπτυξης, το οποίο ανακοίνωσε πρόστιμα. Δείτε πώς προχώρησαν σε αυθαίρετες αυξήσεις στα προϊόντα

Σκληρή στάση απέναντι στους παραβάτες αποφασίζει να κρατήσει η ηγεσία του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, ενώ στο μικροσκόπιο των αρμοδίων μπαίνουν πλέον οι τιμές, οι ανατιμήσεις και οι αυξήσεις σε προϊόντα πολλών επιχειρήσεων.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ντίνο Ρόβλιας ανακοίνωσε την επιβολή προστίμων συνολικού ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ σε 39 επιχειρήσεις, είτε επειδή δεν υπέβαλλαν τιμοκαταλόγους χονδρικής, είτε επειδή απέστειλαν ελλιπή κοστολογικά στοιχεία. Να σημειωθεί ότι οι επιχειρήσεις αυτές είχαν προχωρήσει σε ανατιμήσεις που τώρα αναγκαστικά αναστέλλονται.

Παραβάσεις και πρόστιμα
Από τον έλεγχο που διενεργήθηκε στα κοστολογικά τους στοιχεία, προέκυψαν 28 παραβάσεις (ελλιπή κοστολογικά στοιχεία) σε επιχειρήσεις τροφίμων, εισαγωγής και εμπορίας ελαστικών, φυτοφαρμάκων, service αυτοκινήτων κ.λ.π..
Στις εταιρείες αυτές επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 3,48 εκατομμύρια ευρώ και υποχρεώθηκαν και σε αναστολή της εφαρμογής του τιμοκαταλόγου τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτές είχαν γίνει αυξήσεις έως 9,5% σε τυροκομικά, μέχρι 5,5% σε σοκολατοειδή, ανατιμήσεις 3,5% σε ελαστικά αυτοκινήτων, ενώ αυξήσεις έγιναν και σε δημητριακά και αλιεύματα της τάξης του 2,5%.

Επίσης, μετά από έρευνα του Υπουργείου προέκυψαν 11 παραβάσεις λόγω μη υποβολής τιμών καταλόγων τιμών χονδρικής, κυρίως σε εταιρείες τροφίμων, στις οποίες επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 330,000 ευρώ.
Ο υφυπουργός Ντίνος Ρόβλιας σημειώνει ότι "κύριο μέλημα του Υπουργείου είναι η επιβολή του νόμου, ώστε να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του καταναλωτή".
Σημειώνεται ότι οι επιχειρήσεις, βιομηχανίες, πολυεθνικές και εισαγωγικές είναι υποχρεωμένες, όταν προχωρούν σε ανατιμήσεις, να στέλνουν στην ΥΠΕΑ τις νέες τιμές και όταν τους ζητηθούν κοστολογικά στοιχεία για να τις τεκμηριώσουν, θα πρέπει οπωσδήποτε να το πράξουν.
Σε διαφορετική περίπτωση έρχονται αντιμέτωπες με πρόστιμα ίσα με 1.000 ευρώ ανά κωδικό προϊόντος αλλά και με τρίμηνη αναστολή εφαρμογής των αυξήσεων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου