'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Ο Μίκης Ιδρύει κίνημα ανεξαρτήτων πολιτών.!!!

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1-12-2010 και ώρα 12.00΄ , στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206), ο Μίκης Θεοδωράκης θα εξαγγείλει την ίδρυση κινήματος ανεξάρτητων πολιτών και την ενεργό συμμετοχή τους σε πολιτικά θέματα. 

Η λαϊκή αδράνεια και το προβληματικό πολιτικό σύστημα, οδήγησαν τον γνωστό μουσικοσυνθέτη στην...
απόφασή του αυτή, η οποία ανακοινώθηκε στη χθεσινή συνέντευξη τύπου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/11/blog-post_16.html

1 σχόλιο:

  1. Μπορεί η αποστροφή του Γιάννη Μίχα «δυστυχώς ο νέος δήμαρχος του Πειραιά είναι ένας δήμαρχος μειοψηφίας» να ακούστηκε άτοπη την ώρα των πανηγυρισμών στο αντίπαλο στρατόπεδο ή και προκλητική -όταν ο ίδιος αν και φαβορί δεν μπόρεσε να κόψει πρώτος το νήμα- δεν απέχει όμως πολύ από την πραγματικότητα.
    Γ. Καμίνης: ποσοστό 15,80%. Ο κ. Μίχας παρέλειψε, πάντως, να πει προχθές ότι ακόμη κι αν είχε εκλεγεί, θα ήταν κι αυτός ενδεχομένως ένας ακόμη «δήμαρχος μειοψηφίας», όπως και τόσοι άλλοι. Αδιαμφισβήτητα νικητές, αλλά εκλεγμένοι από μειοψηφίες του εκλογικού πληθυσμού.
    Θα αρκούσε και μόνο η αποχή, η υψηλότερη μεταπολιτευτικά, να δικαιολογήσει έναν τέτοιο ισχυρισμό. Όταν πανελλαδικά ο ένας στους δύο πολίτες γύρισε την πλάτη του στην εκλογική διαδικασία και δεν προσήλθε στις κάλπες του επαναληπτικού γύρου, είναι αυτονόητο ότι ισχυρές πλειοψηφίες, πέραν κάποιων εξαιρέσεων, δεν θα μπορούσαν ούτως ή άλλως να καταγραφούν.
    Αποκαλυπτικές είναι οι ψήφοι τόσο σε απόλυτους αριθμούς που πήραν σε μεγάλους δήμους και περιφέρειες οι διεκδικητές στον β' γύρο όσο και η αναγωγή τους σε ποσοστά επί των εγγεγραμμένων. Κι αν κάποιοι αμφισβητούν, και ίσως να μην έχουν άδικο, την απόλυτη... αλήθεια του αριθμού των εγγεγραμμένων με το επιχείρημα του μη καθαρισμού των εκλογικών καταλόγων, δεν παύει αυτός να αποτελεί μια βάση σύγκρισης.
    Έτσι, θα μπορούσε να πει κάποιος ότι οι 26.740 ψήφοι με τις οποίες εξελέγη ο κ. Μιχαλολιάκος στον δημαρχιακό θώκο «μεταφράζονται» σε ένα ποσοστό 16,48% επί των εγγεγραμμένων στον δήμο. Το αντίστοιχο ποσοστό του κ. Μίχα φτάνει το 15,36%.
    Στην ίδια λογική, οι 77.165 ψήφοι του Γ. Καμίνη, με τις οποίες αναδείχθηκε δήμαρχος Αθηναίων, του δίνουν ένα ποσοστό 15,80%, ενώ ο Ν. Κακλαμάνης πήρε 14,61%.
    Χαμηλά καταγράφονται τα ποσοστά για τους νικητές και σε άλλες μεγάλες πόλεις.
    Στη Θεσσαλονίκη, ο Γ. Μπουτάρης πήρε τον δήμο με ποσοστό 21,06% επί των εγγεγραμμένων έναντι του Κ. Γκιουλέκα (20,93%). Ο Γ. Δημαράς βγήκε νικητής στην Πάτρα με ποσοστό 20,93% έναντι του Δ. Κατσικόπουλου (18,09%). Στο Περιστέρι, το ποσοστό του επανεκλεγέντος κ. Παχατουρίδη, 65,62% επί των εγκύρων ψηφοδελτίων, πέφτει στο 22,90% όταν ο υπολογισμός γίνει επί των εγγεγραμμένων, ενώ στη Λάρισα ο νικητής κ. Τζανακούλης κέρδισε τον δημαρχιακό θώκο με τις ψήφους του 22,76% του εκλογικού πληθυσμού του δήμου.
    Ανάλογη η εικόνα και στις περιφέρειες.
    Οι 522.838 ψήφοι που πήρε ο νέος περιφερειάρχης Αττικής Γ. Σγουρός αντιστοιχούν σε ποσοστό 18,77% επί των εγγεγραμμένων, ενώ οι 466.134 του Β. Κικίλια σε 16,73%.
    Ο κ. Ψωμιάδης στην Κεντρική Μακεδονία βγαίνει περιφερειάρχης παίρνοντας ένα ποσοστό 24,74% επί των εγγεγραμμένων και ο κ. Αγοραστός στη Θεσσαλία με το 24,24%. *
    Ελευθεροτυπία

    ΑπάντησηΔιαγραφή