'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Συνολικά 9.000 κρατούμενοι απέχουν από το συσσίτιο

Σύμφωνα με στοιχεία της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων 9.000 κρατούμενοι από τους συνολικά 12.600 σε όλες τις φυλακές της χώρας, απέχουν την τελευταία εβδομάδα από τα συσσίτιά τους.  
Περισσότεροι από 1.000 κρατούμενοι ξεκίνησαν απεργία πείνας από χθες, λόγω της επετείου για τον θάνατο του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Συγκεκριμένα, στην απεργία πείνας συμμετέχουν  157 κρατούμενοι από τις φυλακές Μαλανδρίνου, 500 από τα Γρεβενά, 66 από τον Δομοκό,38 από τη Λάρισα, 45 από τα Τρίκαλα και 200 από τα Διαβατά. Απεργία πείνας κάνουν όλοι οι κρατούμενοι της Δ΄ Πτέρυγας Κορυδαλλού, ενώ ήδη από την περασμένη βδομάδα έχουν ξεκινήσει απεργία οι ανήλικοι κρατούμενοι από το ειδικό κέντρο κράτησης νέων Βόλου.
Τα μέλη της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, ζήτησαν συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χάρη Καστανίδη, μέσω των δικηγόρων που τους εκπροσωπούν, με σκοπό να τον ενημερώσουν για τα προβλήματα των φυλακών. Επίσης κατήγγειλαν ότι οι διευθυντές των φυλακών απειλούν τους κρατούμενους ότι θα τους κόψουν τα φάρμακα ή τα μεροκάματα αν συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου