'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Ενίσχυση ή ανύψωση της Εγνατίας Οδού για να λυθέι το πρόβλημα

Δύο λύσεις μελετά το υπουργείο Υποδομών για τη θωράκιση της Εγνατίας οδού στο τμήμα των περίπου 2 χλμ. που βρίσκεται μέσα στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων και έχει τεθεί εκτός κυκλοφορίας.

Τα νερά της πρωτοφανούς βροχής που έπεσε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην περιοχή προκάλεσαν μεγάλες πλημμύρες στη γύρω ζώνη και κάλυψαν τον αυτοκινητόδρομο. 

Λόγω της μορφολογίας του εδάφους, τα νερά της βροχής έχουν εγκλωβιστεί και δεν είναι εύκολο να απομακρυνθούν με ασφάλεια για τα σπίτια και τις καλλιέργειες.

Το ένα ενδεχόμενο, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Γιάννης Μαγκριώτης, που χθες βρέθηκε στην πληγείσα περιοχή, είναι να ενισχυθούν τα αποστραγγιστικά έργα του ΤΟΕΒ, που χρονολογούνται από το 1955 και αποδείχθηκε ότι δεν μπορούν να προστατεύσουν την Εγνατία και την περιοχή. 

Η άλλη λύση προβλέπει την ανύψωση του δρόμου κατά 2 ή και τρία μέτρα, σε μήκος περίπου 3 χλμ., που θα κοστίσει 2 έως και 3 εκατ. ευρώ. 

Το υπουργείο, με αφορμή το τελευταίο περιστατικό, θα εξετάσει συνολικά την αντιπλημμυρική θωράκιση της Εγνατίας και την πιστή εφαρμογή των μελετών. 

http://epirusgate.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου