'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Η συγκλονιστική συνέντευξη της μητέρας του Αλέξανδρου.......

Δύο χρόνια συμπληρώθηκαν από τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και η μητέρα του Τζίνα Τσαλικιάν έλυσε τη σιωπή της και περιέγραψε τα συγκλονιστικά γεγονότα της μοιραίας νύχτας, στη Γιάννα Παπαδάκου, μέσα από τη συχνότητα της ΝΕΤ.


Σε μία συνέντευξη- ποταμό η μητέρα του Αλέξανδρου ξετύλιξε το κουβάρι της μοιραίας νύχτα, αλλά και αυτών που βίωσε στη διάρκεια της δίκης μέχρι την καταδικαστική απόφαση για τους δύο κατηγορούμενους ειδικούς φρουρούς.
Με αξιοπρέπεια, αλλά φανερά καταβεβλημένη η Τζίνα Τσαλικιάν μίλησε για εν ψυχρώ και αναίτια δολοφονία του γιου της και στην ερώτηση ποιες ώρες τη σημάδεψαν, απάντησε: «Η επιμονή του Κορκονέα να πετάει λάσπη στο πρόσωπο του παιδιού μου, ενώ αυτό ήταν νεκρό, το δολοφονούσε ξανά και ξανά.» Σημείωσε ότι δεν είδε ίχνος μεταμέλειας από πλευράς κατηγορουμένων και όσον αφορά στην απόφαση του δικαστηρίου, είπε πως τιμωρήθηκαν, αλλά η τιμωρία που τους επιβλήθηκε δεν θα φέρει ποτέ πίσω το παιδί της, αφού την ανθρώπινη ζωή δεν την εξαγοράζει καμία ποινή.

Αναφερόμενη στον συνήγορο του Κορκονέα, Α.Κούγια, η Τζίνα Τσαλικιάν δε δίστασε να πει ότι "τρομοκρατούσε τους μάρτυρες, τους συκοφαντούσε και απειλούσε με μηνύσεις". Η υπερασπιστική γραμμή θα μπορούσε να είναι εκ διαμέτρου αντίθετη, στη λογική της συγγνώμης και της μετάνοιας, όμως αυτό θα μπορούσε να το κάνει μόνο ένας "φιλότιμος άνθρωπος".
Γυρίζοντας στη μοιραία νύχτα, η Τζίνα Τσαλικιάν περιέγραψε τις στιγμές που ακολούθησαν από την ώρα που ο Αλέξανδρος έφυγε από το μαγαζί για να πάει να συναντήσει κάτι φίλους του έως τη στιγμή που έγινε το τηλεφώνημα: «Ξαφνικά μια γυναικεία φωνή στο κινητό μου τηλέφωνο που χτύπησε, μου ανήγγειλε πως το παιδί μου ήταν τραυματισμένο και βρισκόταν στον Ευαγγελισμό. Φτάνοντας με μια φίλη μου ήξερα από ένστικτο πως το παιδί μου θα ήταν νεκρό. Από διενέξεις στους διαδρόμους του Ευαγγελισμού έμαθα ότι ήταν αστυνομικός ο δράστης.»

Στην ερώτηση της Γ. Παπαδάκου αν ένιωσε μοναξιά σε αυτό το οδοιπορικό, η μητέρα του Αλέξανδρου απάντησε πως πολύς κόσμος, απλοί άνθρωποι στάθηκαν κοντά της.


Χαρακτήρισε το παιδί της εξιλαστήριο θύμα εκείνης της νύχτας και πως η σφαίρα τον βρήκε στην καρδιά και ο θάνατός του ήταν ακαριαίος, ενώ οι αστυνομικοί ψυχροί και ατάραχοι επέστρεψαν στο περιπολικό, χωρίς να ενημερώσουν κανένα για το περιστατικό. Στη συνέχεια, κατασκεύασαν μια συμπλοκή που δεν έγινε ποτέ.


Για τα βίαια γεγονότα που ξέσπασαν με το θάνατο του Αλέξανδρου, η μητέρα του, είπε: «Έκανα μια σιωπηλή διαμαρτυρία αρνούμενη να δεχτώ ένα θλιβερό γεγονός που μου συνέβαινε. Για μένα ήταν σημαντικότατο γεγονός το ότι έχασα ένα παιδί αθώο και στα μάτια τα δικά μου σκότωναν για δεύτερη φορά την αθωότητα. Μου πήρε χρόνο μέχρι να συνειδητοποιήσω αυτό που μου συνέβαινε . Για έξι μήνες δεν απαντούσα στα τηλέφωνα, δεν έβλεπα τηλεόραση, δεν έμπαιναν στο σπίτι εφημερίδες».

Η μητέρα του 15χρονου μαθητή προανήγγειλε τη δημιουργία ενός ιδρύματος "Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου" που θα ασχολείται με τη μέριμνα και την υπεράσπιση παιδιών από κινδύνους και μορφές βίας που τα απειλούν.

«Είχα την ευτυχία να έχω ένα παιδί σαν τον Αλέξανδρο και είχα την δυστυχία να χάσω αυτό το παιδί» σημείωσε η Τζίνα Τσαλικιάν και έβαλε κατά της Πολιτείας που έδειξε όπως είπε μια ψυχρή και παγερή αδιαφορία, όταν αρνήθηκε να διεξαχθεί η δίκη στην Αθήνα αντί της Άμφισσας.


Η μητέρα συνεχίζει: "Μεγάλωσα τον Αλέξανδρο με πολλή αγάπη και πιστεύω πως η αγάπη οδηγεί τα παιδιά σε σωστούς δρόμους". Κλείνοντας τη συνέντευξη συμπληρώνει: "Τα παιδιά θέλουν απαντήσεις για πράγματα που δεν μπορούμε να τα βοηθήσουμε. Η κόρη μου η Αριάννα έχει χάσει την εμπιστοσύνη της για πολλές από τις αξίες που της έδωσα σαν μητέρα. Μέσα στον βαθύ της πόνο και χάνοντας τα ιδανικά και όσα πίστευε, αμφιβάλλω αν μπορέσει ποτέ να ξεπεράσει το χαμό του αδελφού της και να ξαναπιστέψει σε μια δίκαιη κοινωνία με όραμα".

Στενός οικογενειακός φίλος της κας Τσαλικιάν λέει: "Η απόφαση μας ικανοποίησε, γιατί δεν αφορά μόνο εμάς, αλλά όλη την ελληνική κοινωνία. Υπήρχαν πάμπολλα θύματα απαράδεκτης και παράνομης αστυνομικής βίας, χωρίς ποτέ να τιμωρηθούν οι δράστες. Για πρώτη φορά τιμωρήθηκε αστυνομικός και ο συνεργός του και η απόφαση διασώζει την ελληνική δικαιοσύνη. Η απόφαση μπορεί να γίνει αφορμή για να γίνουν βαθιές τομές στο αστυνομικό σώμα".
"Πονεμένη μάνα"
 
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το newsbomb.gr με τον συνήγορο του Επαμεινώνδα Κορκονέα, Αλέξη Κούγια, σχολίασε για τις δηλώσεις της κ. Τσαλικιάν: «Είναι πονεμένη μάνα. Στο πρόσωπό μου βλέπει το πρόσωπο του κατηγορουμένου και κατά την άποψή της κινδυνεύει η μνήμη του παιδιού της».
 
 
«Με συγκλόνισε…»
 
«Πιο συγκλονιστικός και από τον ίδιο τον θρήνο» είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζει η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, τον άδικο χαμό του παιδιού της, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε η δημοσιογράφος, Γιάννα Παπαδάκου, στο newsbomb.gr.
 
«Πρόκειται για μια γυναίκα που προσεγγίζει το θρήνο και τον πόνο με έναν διαφορετικό τρόπο απ’ ότι έχουμε συνηθίσει ως σήμερα. Με έναν πιο ορθολογικό, που συγκλονίζει περισσότερο και από τον θρήνο». Αυτό που συγκίνησε περισσότερο τη δημοσιογράφο κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ήταν η συμβουλή της κ. Τσαλικιάν προς τα νέα παιδιά «Να μην φοβούνται, να ονειρεύονται και να μην είναι καχύποπτα». Όπως επίσης απευθυνόμενη στις μητέρες τις προέτρεψε να προστατεύουν τα παιδιά τους αλλά να μην έχουν εμπιστοσύνη στα όργανα της τάξης».


http://www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου