'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Επεισόδια, τραυματίες και μαζικές προσαγωγές στα συλλαλητήρια για τον Αλέξη

Επεισόδια σημειώθηκαν στο περιθώριο των διαφορετικών συγκεντρώσεων-πορειών στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Τουλάχιστον τρία άτομα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, ενώ έγιναν και 83 προσαγωγές.

Γύρω στις 19:30 το απόγευμα ένας νεαρός που είχε ακινητοποιηθεί από αστυνομικό προσπάθησε να ξεφύγει. Ο αστυνομικός τον έριξε κάτω και άρχισε να τον χτυπάει με το πόδι του στην κοιλιά. Διαδηλωτές και αστυνομικοί έσπευσαν να τον σταματήσουν.

Λίγο πριν τις 7 το απόγευμα διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στην Ομόνοια, επιβιβάστηκε στον συρμό του μετρό και κατευθύνθηκε στο Σύνταγμα. Βγήκε από την έξοδο του μετρό στην πλατεία Συντάγματος και κινήθηκε εναντίον ομάδας εφήβων, οι οποίοι υποχώρησαν προς τα πίσω. Την εμφάνισή τους έκαναν και αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ, οι οποίοι προχώρησαν σε αρκετές προσαγωγές. 

Νωρίτερα, ομάδες αντιεξουσιαστών πέταξαν μολότοφ και πέτρες κατά αστυνομικών και εκείνοι απάντησαν με ρίψη χημικών. Προσαγωγές έκαναν αστυνομικοί και σε καφετέρια στην πλατεία Συντάγματος.

Μετά τις 7 το απόγευμα, δυνάμεις των ΜΑΤ εισήλθαν στην πλατεία Εξαρχείων, όταν ακολούθησαν ομάδα διαδηλωτών που προσπαθούσαν να φτάσουν στο Πολυτεχνείο. Οι αστυνομικοί έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών και υπήρξαν συμπλοκές. Αποπνικτική η ατμόσφαιρα. Η ένταση διήρκεσε λίγο παραπάνω από μία ώρα.

Κόσμος έχει συγκεντρωθεί στην οδό Μεσολογγίου, στο σημείο της δολοφονίας του 15χρονου.

Μετά τις 6 το απόγευμα ένταση σημειώθηκε στους δρόμους από την Ακαδημίας προς την Εμμ.Μπενάκη και τους δρόμους των Εξαρχείων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους διαδηλωτές στα επεισόδια παρατηρούνται και αρκετοί έφηβοι, ηλικίας 12-13 ετών.

Για τις 21.00 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στα Εξάρχεια, στο σημείο της δολοφονίας. Τρισάγιο στη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου, στο νεκροταφείο του Π. Φαλήρου, πραγματοποίησε η οικογένεια του. Μεγάλο μέρος του κέντρου παρέμεινε κλειστό για τα οχήματα κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων. Τα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς τροποποιούνται, ανάλογα με την εξέλιξη των εκδηλώσεων. 

Στάση για ένα λεπτό στις 20:30 στα Μέσα σταθερής τροχιάς Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε μαθητική πορεία στο κέντρο της πόλης, χωρίς να σημειωθούν έκτροπα.

Μικρής έκτασης επεισόδια σε μαθητική πορεία στα Χανιά. Πορεία μαθητών και στην Τρίπολη.
Γ. Πεταλωτής "Τιμούμε όλοι τη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου. Η απαράδεκτη δολοφονία τού, οδήγησε τότε στη διαμαρτυρία των νέων. 

Όποιοι θέλουν να τιμήσουν τη μνήμη τού θα πρέπει να αποφεύγουν ενέργειες βίας", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Κληθείς να σχολιάσει την απαγόρευση της κυκλοφορίας, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι δεν υπάρχει γενικευμένη απαγόρευση, αλλά για λόγους ασφαλείας κλείνουν οι δρόμοι σε διάφορα σημεία, όπου υπάρχουν διαδηλωτές.

http://www.news21.gr/content.php?cid=100#c17454

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου