'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

«Έπεσε» και το τελευταίο κάστρο της αξιοκρατίας....!!!

Σχόλιο αναγνωστών-εκπαιδευτικών
 
Είμαστε 426 εναπομείναντες εκπαιδευτικοί, που διαγωνιστήκαμε με γραπτό διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ με προκήρυξη του 2008. Δώσαμε διαγωνισμό τον Ιούνιο του 2009 και τα οριστικά αποτελέσματα βγήκαν το Δεκέμβριο του 2009!

Η προκήρυξη έλεγε πως πρέπει να μας απορροφήσει ΟΛΟΥΣ ΕΩΣ 31/12/2010. Έχει ήδη διορίσει περίπου το 75% των διοριστέων του διαγωνισμού, και παρόλο που το μνημόνιο εξαιρούσε το πάγωμα προσλήψεων στην υγεία και στην παιδεία, το Υπουργείο Παιδείας αρνείται να μας διορίσει έως την τέλος του έτους!!!

Επίσης ο ένας διορισμός για κάθε μία συνταξιοδότηση (μνημόνιο) δεν τηρήθηκε από το Υπουργείο, καθώς για περίπου 20.000 συνταξιοδοτήσεις (δήλωση της κας Διαμαντοπούλου, Υπουργού Παιδείας στην εφημερίδα Έθνος), έγιναν 2.800 μονιμοποιήσεις!!!


Ακόμα και τον Νοέμβριο του 2010 που το υπουργείο εσωτερικών ξεπάγωσε τις προσλήψεις του δημοσίου και έστειλε εγκύκλιο προς ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΟΛΟΥΣ ΤΩΝ ΔΙΟΡΙΣΤΕΩΝ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΕΩΣ 31/12/2010, ΕΦΟΣΟΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΧΑΝ ΕΚΔΟΘΕΙ ΕΩΣ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2009, το Υπουργείο Παιδείας δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του προς εμάς. Ήδη τα υπόλοιπα υπουργεία που έχουν διοριστέους ΑΣΕΠ σε εκκρεμότητα έχουν δρομολογήσει τον διορισμό τους έως τέλος του έτους.


Το αξιοπερίεργο της υπόθεσης είναι πως τα ΦΕΚ με τις πιστώσεις των διορισμών μας έχουν βγει από το 2008!!! Πού πήγαν τα χρήματα των πιστώσεών μας;


Την Παρασκευή 12/11/2010 διαμαρτυρηθήκαμε έξω από το Υπουργείο Παιδείας, και 3μελής επιτροπή μας μίλησε με σύμβουλο του Υπουργείου, όπου παραδέχθηκε πως έχουμε δίκαιο και μας υποσχέθηκε πως θα συζητήσει το θέμα μας… αλλά καμία ανταπόκριση…


Τώρα έχουμε το 5 προς 1 στο δημόσιο (νέο μνημόνιο), και στην παιδεία, όπου οι μετατάξεις θεωρούνται προσλήψεις και οι μελλοντικές εξελίξεις στην χώρα μας, μας προβληματίζουν εντόνως.


Φυσικά έχουμε κινηθεί και νομικά, ενώ έχουν γίνει ήδη 4 επερωτήσεις στην βουλή για το θέμα μας από τους Ψαριανό Γρηγόρη, Κουβέλη Φώτη, Κουράκη Τάσο και Βόζεμπεργκ Ελίζα.


Κριθήκαμε άριστοι από γραπτό διαγωνισμό και θέλουμε να τελειώσει γρήγορα αυτό το κακόγουστο αστείο του Υπουργείου Παιδείας!!!


Διοριστέοι ΑΣΕΠ 2008

http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου