'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Αρρώστησαν οµαδικώς µόλις ... κόπηκαν οι υπερωρίες !!!!

Σε κανονικούς ρυθµούς επιστρέφουν τα ισπανικά αεροδρόµια µετά την αποχή των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας το Σάββατο, που προκάλεσε προβλήµατα σε650.000 ταξιδιώτες. Η κυβέρνηση κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και οι ελεγκτές επέστρεψαν στην εργασία τους.

Την Παρασκευή το βράδυ και ενώ λόγω µιας εθνικής εορτής εκατοντάδεςχιλιάδες Ισπανοί είχαν προγραµµατίσει να ταξιδέψουν,οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας άρχισαν νατηλεφωνούν και να δηλώνουν ασθενείς, µεαποτέλεσµατο Σάββατο να ακυρωθούν περισσότερες από 4.000 πτήσεις, µεταξύ των οποίων και όλες οι πτήσεις της Iberia, της κρατικής αεροπορικής εταιρείας.


Οι ελεγκτές βρίσκονται σε αντιπαράθεση µε την κυβέρνηση αφότου η κυβέρνησηέδωσε στηδηµοσιότητα τους καταλόγους πληρωµών, στους οποίους φαίνεται ότι οι αποδοχές τους φθάνουν κατά µέσο όρο τα350.000 ευρώτον χρόνο, κυρίως λόγω υπερωριών. Την Παρασκευή η κυβέρνηση πέρασε ένα νόµο που περιορίζει τον αριθµό των υπερωριών και έναν άλλο που προβλέπει την ιδιωτικοποίηση του 49% των αεροδροµίων – µια απόφαση που υπολογίζεται ότι θα φέρει 9 δισεκατοµµύρια ευρώ στα κρατικά ταµεία.

Μετά την επιβολή της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, οι 296 ελεγκτές προκειµένου να αποφύγουν τη σύλληψη επέστρεψαν στιςεργασίες τους και τααεροδρόµια άρχισαν να λειτουργούν και πάλι. Αρκετοίαπό αυτούςκατήγγειλαν ότιαναγκάστηκαννα πάνε στη δουλειά τουςµε τη συνοδεία αστυνοµικών, οι οποίοι σε κάποιες περιπτώσεις τράβηξαν όπλο.


Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλφρέντο Ρουµπαλκάµπα χαρακτήρισε αυτές τις καταγγελίες «αδιανόητες», ενώ ο Τύπος της Ισπανίας αναρωτιέται γιατί καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης ο πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Θαπατέρο δεν εµφανίσθηκε καθόλου. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα διατηρηθεί για 15 ηµέρες.Πάντως, γενικάοι ισπανικέςεφηµερίδεςστήριξαν τη στάση της κυβέρνησης, καθώς οι ελεγκτές κερδίζουν δεκαπλάσια απότους άλλους εργαζοµένους, σε µιαχώρα που η ανεργία ξεπερνά το 20%.

Παρ’ ότιούτε καιη αντιπολίτευση δεν επέκρινε την κυβέρνηση για τον τρόπο µε τον οποίο χειρίσθηκε την κατάσταση, πολιτικοί αναλυτές θεωρούν ότι οιεξελίξεις δενθα αλλάξουνπολύ την εντύπωσηπου επικρατεί στους Ισπανούςγια τηναδυναµίατης κυβέρνησης, η οποία αντιδρά µόνο όταν βρεθεί µε την πλάτη στον τοίχο. Ενώ οι αγορές δείχνουν να αφήνουν λίγο χώρο στη Μαδρίτη για να αναπνεύσει, η αύξηση της φορολογίας καιοι περικοπέςδαπανών έχουν δηµιουργήσει µεγάλη δυσφορία στουςπολίτες.


ΤΑ ΝΕΑ
madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου