'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Ακάλυπτος ο Πάγκαλος...!!!

Εκτεθειμένο αφήνει η κυβέρνηση τον Θόδωρο Πάγκαλο σχετικά με την επιστολή που απέστειλε στην ηλεκτρονική εφημερίδα zougla.gr, απαιτώντας να του παραδοθούν οι κώδικες IP των υπολογιστών από τους οποίους αναρτήθηκαν καυστικά σχόλια εναντίον του.

Η ενέργεια του αντιπροέδρου της κυβέρνησης προκάλεσε χιονοστιβάδα αντιδράσεων τόσο στο Διαδίκτυο όσο και από τον πολιτικό και καλλιτεχνικό κόσμο.


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Γιώργος Πεταλωτής, απαντώντας τη Δευτέρα σε σχετική ερώτηση, επεσήμανε πως η κυβέρνηση είναι υπέρ της αυτορρύθμισης στον χώρο του Μ.Μ.Ε. και του Διαδικτύου. Ευσχήμως πλην σαφώς δηλαδή, η κυβέρνηση δεν καλύπτει τον κ. Πάγκαλο, ο οποίος απαίτησε να πληροφορηθεί τα προσωπικά στοιχεία αναγνωστών- χρηστών του Διαδικτύου, προκειμένου εν συνεχεία να τα παραδώσει στη Δικαιοσύνη. Μπροστά στην ολοφάνερη λογοκριτική διάθεση του κ. Πάγκαλου, ο κ. Πεταλωτής ανέφερε πως ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου τάσσεται υπέρ της ελευθερίας του Τύπου. Η επισήμανση αυτή έρχεται να ενισχύσει την αίσθηση ότι οι ενέργειες του αντιπροέδρου της κυβέρνησης αλλά και το περιεχόμενο της επιστολής του προς τη zougla.gr προκάλεσαν αμηχανία στο Μαξίμου, όταν μάλιστα ο ίδιος ο πρωθυπουργός προκρίνει το Διαδίκτυο ως μέσον άσκησης κυβερνητικής πολιτικής.


Ο κ. Γιώργος Πεταλωτής πρόσθεσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών πως ο κ. Πάγκαλος υπέστη συκοφαντική επίθεση από αναρτήσεις στο Διαδίκτυο, χωρίς ωστόσο να επεκταθεί σε περισσότερες λεπτομέρειες. Ως προς τους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους τέλος, η στάση του κυβερνητικού εκπροσώπου έναντι του ζητήματος που ανέκυψε πρόδιδε με σαφήνεια τη διάθεση της κυβέρνησης να λάβει όσον το δυνατόν μεγαλύτερες αποστάσεις από το ατόπημα του Θόδωρου Πάγκαλου.


Διαβάστε τις ερωτήσεις που δέχθηκε ο κ. Πεταλωτής για το θέμα καθώς και τις απαντήσεις που έδωσε:


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: ΄Ηθελα το σχόλιο της κυβέρνησης για την άποψη που εξέφρασε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος με επιστολή που έστειλε στην ηλεκτρονική σελίδα Zougla.gr, ζητώντας να αφαιρεθούν σχόλια που είχαν γραφεί εναντίον του και ζητώντας να αποκαλύψει το site την ηλεκτρονική ταυτότητα αυτών που είχαν αναρτήσει αυτά τα σχόλια. Δεδομένου ότι ο κ. Παπανδρέου έχει μιλήσει πολλές φορές για την ελευθερία του διαδικτύου, ήθελα την άποψη της κυβέρνησης.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Πράγματι, είναι σε όλους γνωστό ότι ο κ. Παπανδρέου έχει συγκεκριμένη άποψη για το διαδίκτυο και είναι από τους πρώτους που ασχολήθηκαν με το διαδίκτυο. Όμως, από εκεί και πέρα, θα πρέπει να υπάρχουν και κάποια όρια. Ο κ. Πάγκαλος, όπως και πολλοί άλλοι πολιτικοί, είναι αλήθεια ότι εξυβρίζεται συστηματικά και μάλιστα με έναν τρόπο όχι καλόπιστης ή κακόπιστης κριτικής, αλλά με έναν τρόπο άκρως υβριστικό, ο οποίος κάθε άλλο παρά προσφέρει στη δημόσια πολιτική συζήτηση. Θα πρέπει να υπάρχει μια αυτορρύθμιση των Μέσων τα οποία επεκτείνουν τη δράση τους στο διαδίκτυο, έτσι ώστε, πράγματι, όλοι οι πολίτες να προστατεύονται, όχι από την επιβεβλημένη κριτική την οποία εμείς, ούτως ή άλλως, επιζητούμε, αλλά από έναν κατά συρροήν και κατ’ εξακολούθησιν διασυρμό, τον οποίο υφίσταται και ο κ. Πάγκαλος πλέον.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δηλαδή, προτείνετε να υπάρξει άρση της ανωνυμίας, του απορρήτου δηλαδή που διασφαλίζει αυτούς που γράφουν ό,τι γράφουν ή να υπάρξει από την πλευρά του μέσου λογοκρισία, κατεβάζοντας τα σχόλια αυτά;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Αυτή τη στιγμή δεν υποστηρίζω κάτι τέτοιο. Εκείνο που υποστηρίζω είναι μια γενική αρχή έναντι της οποίας υπεύθυνοι είμαστε όλοι μας. Δεν πρέπει να επιτρέπουμε μία κριτική και ένα άνοιγμα των Μέσων που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο -το οποίο όντως επιτρέπει την ελεύθερη κυκλοφορία των απόψεων και ιδεών, την ακόμη πιο ελεύθερη μάλλον κυκλοφορία απόψεων και ιδεών- να μετατραπεί σε έναν χώρο εξύβρισης συγκεκριμένων προσώπων. Εκεί είναι ευθύνη όλων μας. Και θα πρέπει, πραγματικά, αυτό να το προστατεύσουμε, γιατί έτσι ακριβώς, με αυτόν τον τρόπο, προστατεύεται και ο χαρακτήρας του διαδικτύου ως ένας τόπος κατ’ εξοχήν ελευθερίας διακίνησης των ιδεών.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εσείς συμμερίζεσθε την άποψη του κ. Πάγκαλου ότι πρέπει να αποκαλυφθεί η ηλεκτρονική ταυτότητα αυτών που έγραψαν αυτά τα συγκεκριμένα σχόλια;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Ο κ. Πάγκαλος υπέστη μια συστηματική εξύβριση. Συνεπώς, έχει ένα συγκεκριμένο αίτημα. Αυτό που λέμε εμείς ως κυβέρνηση, είναι ότι θα πρέπει να ανοίξει μια συζήτηση, έτσι ώστε να υπάρχει πραγματική προστασία από τους καθ’ έξιν υβριστές. Και εκεί είμαστε υπεύθυνοι όλοι μας.


zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου