'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο......

Αισθήματα έκπληξης, θλίψης αλλά και αγανάκτησης έχει προκαλέσει σε όλο το Άγιο Όρος άλλα και σε όλον τον Ορθόδοξο κόσμο η διάρρηξη του ιστορικού Κελλίου Άξιον Εστίν στην Καψάλα και η κλοπή κειμηλίων.

Οι θρασύτατοι διαρρήκτες κατά την απουσία του Γέροντος του Κελλίου Ιερομονάχου Διοδώρου, παραβίασαν την σιδεριά σε παράθυρο του υπογείου και εισήλθαν εντός.
Στην συνέχεια παραβίασαν την πόρτα της Εκκλησίας και έκλεψαν 3 εικόνες ρωσικής τεχνοτροπίας με πολύτιμα καλύμματα (πουκάμισα), μία ανάγλυφο εικόνα έναν χρυσοκέντητο ρωσικό Επιτάφιο και 3 παλαιά βαρύτιμα κεντητά καλύμματα της αγίας Τραπέζης.
Συνεχίζοντας οι διαρρήκτες, έψαξαν σε όλους τους χώρους του Κελλίου καταστρέφοντας τα πάντα στο πέρασμά τους και σπάζοντας αντικείμενα και έπιπλα, χαλώντας σε πολλά σημεία τους τοίχους και την οροφή προκαλώντας σοβαρότατες ζημιές και ψάχνοντας μέσα στις θερμάστρες.
Άμεση ήταν η αντίδραση της κυριάρχου Μονής Παντοκράτορος αλλά και της Αστυνομίας Καρυών η οποία ανέλαβε την υπόθεση επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ζήλο και ευαισθησία λόγω της ιστορικότητας του Κελλίου αλλά και της ιδιαίτερης σημασίας του για το Άγιο Όρος και την Ορθοδοξία. Τα κειμήλια είναι καταγεγραμμένα και φωτογραφημένα.
Ιδιαίτερη όμως θλίψη προξένησε το γεγονός της ιεροσυλίας και της βεβήλωσης του χώρου του Ιερού και της αγίας Τραπέζης αφού κάποιες από τις εικόνες βρίσκονταν τοποθετημένες στην αγία Τράπεζα.
Το κελί για δεκαετίες κατοικείτο από Ζηλωτές (σχισματικούς) και ήταν παραμελημένο, γεγονός το οποίο συντελεί αρνητικά στην ασφάλεια του Κελλίου.
Η διάρρηξη αποτελεί ένα βαρύτατο πλήγμα για το Κελί το οποίο βρίσκεται σε αθλία κατάσταση και λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν κινδυνεύει πλέον σοβαρά η στατικότητα του.

http://crimesonair.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου