'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Κατηγορίες για τρομοκρατία απαγγέλθηκαν στους έξι συλληφθέντες

Η κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση απαγγέλθηκε στους έξι συλληφθέντες από τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα και την επαρχία.

Η οργάνωση δεν κατονομάζεται, δεδομένου ότι η βαλλιστική εξέταση δεν συνδέει τον οπλισμό που κατασχέθηκε με τρομοκρατικές ενέργειες. 

Οι έρευνες συνεχίζονται και στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται όλα τα ευρήματα· αναζητούνται και άλλες γιάφκες και τα όπλα-«ταυτότητα» της Σέχτας Επαναστατών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας το απόγευμα της Κυριακής ενώπιον εισαγγελέα Πρωτοδικών, όπου τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα -ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής και προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών.

Σύμφωνα με πληροφορίες όλοι οι συλληφθέντες είπαν στους εισαγγελείς ότι δεν έχουν λάβει γνώση της δικογραφίας και ότι δεν έχουν τηρηθεί τα δικαιώματά τους. Επιπλέον, ο Αλέξανδρος Μητρούσιας αρνείται τη συμμετοχή του στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».
Οι έξι θα παραπεμφθούν σε ανακριτή από όπου και αναμένεται να λάβουν προθεσμία για τις απολογίες τους.

Οι δύο συλληφθέντες, εις βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» (Μητρούσιας Αλέξανδρος και Καραγιαννίδης Γεώργιος) πρόκειται επίσης να οδηγηθούν τη Δευτέρα στον εφέτη ειδικό ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση.

Ο συνήγορος του Αλ.Μητρούσια κατήγγειλε μιλώντας στους δημοσιογράφους ως πρωτοφανή την τακτική της αστυνομίας για τους συλληφθέντες, λέγοντας ότι «περισσότερο από 24 ώρες είναι κρατούμενοι χωρίς να επιβεβαιώνεται επίσημα εάν έχουμε ή όχι συλλήψεις και χωρίς δυνατότητα επικοινωνίας των έξι με τον έξω».

Ο Κώστας Παπαδάκης υποστήριξε ότι εν όψει των κινητοποιήσεων για τα δύο χρόνια από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, επιχειρείται μέσω «επιτυχιών» να αποτραπούν οι κινητοποιήσεις «και να δημιουργηθεί ένα ασφυκτικό κλίμα τρομοκράτησης».

http://www.news21.gr/content.php?cid=100#c17454

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου