'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

ΠΑΤΡΑ: Αφγανοί... πήραν στο κυνήγι αστυνομικό!!!

Α
υτό που είχε επισημάνει εδώ και μήνες η εφημερίδα "Κόσμος", πως θα γινόταν κάποια στιγμή, ότι δηλαδή οι λίγοι αστυνομικοί θα πέσουν θύματα επίθεσης από όχλο μεταναστών, τελικά συνέβη! 

Και μάλιστα, λίγο έλλειψε το αστυνομικό όργανο να... πέσει στα χέρια των οργισμένων Αφγανών μεταναστών, οι οποίοι τον κυνηγούσαν με... ξύλα και πέτρες!

Όλα συνέβησαν την περασμένη Τρίτη, στην οδό Κανελλοπούλου. Ως γνωστόν, η τοπική αστυνομία έχει επιλέξει να τοποθετεί έναν μόνο (!) αστυνομικό ανά απόσταση σε όλη το μήκος της παραλιακής ζώνης, προκειμένου να είναι αισθητή στους μετανάστες η παρουσία των Αρχών.


Επρόκειτο λοιπόν για έναν ειδικό φρουρό, ο οποίος εκτελούσε τη βάρδιά του. Μία ομάδα πενήντα περίπου Αφγανών εμφανίστηκε από το απέναντι πεζοδρόμιο. Οι μετανάστες κινούνταν προς τη θάλασσα. Μόλις είδαν τον αστυνομικό, ορισμένοι άρχισαν να του κάνουν άσεμνες χειρονομίες προκαλώντας το γέλιο των υπολοίπων ομοεθνών τους. Ο αστυνομικός τούς έδειξε με το χέρι του να φύγουν και να κινηθούν προς την αντίθετη κατεύθυνση. 

Τότε οι μετανάστες άρχισαν να γίνονται πιο ειρωνικοί και πιο χυδαίοι στις χειρονομίες τους. Μάλιστα, δεν δίστασαν να του κάνουν νοήματα σεξουαλικού περιεχομένου αγγίζοντας τα γεννητικά τους όργανα! Ο αστυνομικός έδειξε να αγριεύει αλλά τον... πρόλαβαν οι αλλοδαποί. Άρχισαν να τρέχουν προς το μέρος του κι εκείνος αναγκάστηκε σε... υποχώρηση! 

Ο αστυνομικός έτρεχε με όλη του τη δύναμη στην Κανελλοπούλου και οι πενήντα περίπου Αφγανοί τον καταδίωκαν, κρατώντας πέτρες και καδρόνια στα χέρια. Ευτυχώς, σταμάτησαν και άφησαν τον κακόμοιρο αστυνομικό να τρέχει μόνος του... 

Στους 1.200 οι μετανάστες, και είναι οργισμένοι...
Οι μετανάστες στην Πάτρα υπολογίζονται στους 1.200 τουλάχιστον, ενώ καθημερινά καταφθάνουν καινούργιοι από την Αθήνα και διαμένουν σε διάσπαρτους καταυλισμούς στην Ακτή Δυμαίων, στο έλος της Αγυιάς, αλλά και στο Ρίον. Πολλοί είναι ασυνόδευτοι ανήλικοι! 


Η κατάσταση είναι τεταμένη μετά και τον θάνατο του μετανάστη ο οποίος παρασύρθηκε από νταλίκα. Το συμβάν προκάλεσε οργή σε ομοεθνείς του κυρίως ως προς την αντιμετώπιση του περιστατικού από την αστυνομία. 

Θεωρείται πως δεν δόθηκε η δέουσα σημασία στο συμβάν της παράσυρσης, γι' αυτό και αφέθηκε ελεύθερος ο οδηγός της νταλίκας. 

Για αύριο έχει προγραμματιστεί τελετή στο σημείο του τροχαίου (Εθνική οδό και Κανελλοπούλου) καθώς και καθιστική διαμαρτυρία στην πλατεία Γεωργίου. 

dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου