'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Δύο αστυνομικοί εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης..!!!

Δ
ύο αστυνομικοί κατηγορούνται για συμμετοχή στο πολυμελές διεθνές κύκλωμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης γυναικών, το οποίο εξαρθρώθηκε μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, με την κωδική ονομασία «Σιβηρία», που στήθηκε στην Αθήνα και σε πόλεις της περιφέρειας. 

Οι δυο αστυνομικοί που κατηγορούνται για παραβάσεις στην εκτέλεση των καθηκόντων τους (δηλαδή με διευκολύνσεις που παρείχαν στο κύκλωμα ως προς την ταχύρυθμη έκδοση των αδειών εργασίας των γυναικών), δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης της αυτόφωρης διαδικασίας. 

Με εντολή του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. 

Για την συμμετοχή του στο κύκλωμα συνελήφθη και ένας δικηγόρος της Αθήνας, ο οποίος βοηθούσε τα μέλη του κυκλώματος στην παράνομη νομιμοποίηση των γυναικών θυμάτων, η οποία γινόταν με διάφορους τρόπους, όπως με την έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων, με την υποβολή αιτήσεων πολιτικού ασύλου ή με την τέλεση εικονικών γάμων με Έλληνες πολίτες. 

Για τη συμμετοχή στο κύκλωμα συνελήφθησαν 19 μέλη της οργάνωσης ενώ αναζητούνται άλλοι 11 Έλληνες και αλλοδαποί. Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν άλλα 32 άτομα για διάφορα ποινικά αδικήματα. 

Η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση «Σιβηρία» απλώθηκε στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, όπως την Λαμία, το Βόλο, τη Λάρισα, την Σκύδρα, και την Φλώρινα, ενώ διενεργήθηκαν έλεγχοι σε τουλάχιστον δέκα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης. 

Το κύκλωμα, όπως προέκυψε από τις έρευνες που έγιναν σε συνεργασία με τις ρωσικές αρχές, δραστηριοποιειτο τα τρία τελευταία χρόνια. 

Μέλη του εντόπιζαν τις γυναίκες θύματα σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων και τις μετέφεραν στην Ελλάδα. 

Τις προωθούσαν στη συνέχεια σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης στην Αθήνα και την περιφέρεια που ήταν υπό τον έλεγχο της οργάνωσης, όπου τις εξανάγκαζαν, με τη χρήση βίας ή απειλή βίας, σε ερωτικά ραντεβού με τους πελάτες των καταστημάτων αυτών. 

Τα τεράστια κέρδη της παράνομης δραστηριότητας τα «νομιμοποιούσαν» μέσω εταιρείας με αλυσίδα καταστημάτων που λειτουργούσαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, με την αγορά ακινήτων, καθώς επίσης και τη λειτουργία νυχτερινών κέντρων. 

Επιπλέον διοχέτευαν μεγάλα χρηματικά ποσά στο εξωτερικό, μέσω εταιρειών ταχυμεταφοράς χρημάτων. 

dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου