'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Μένουν σε βίλες και χρωστούν στην εφορία!!!

Στην τσιμπίδα του υπουργείου Οικονομικών πιάστηκαν εκατοντάδες μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου, οι οποίοι κατέχουν σημαντική ακίνητη περιουσία, στα βόρεια και νότια προάστια της Αττικής και σε ακριβά προάστια της Θεσσαλονίκης

Έτσι, τους αποστέλλει νέα πρόσκληση για ρύθμιση των  οφειλών τους έως τις 15 Δεκεμβρίου - η πρώτη είχε σταλεί νωρίτερα και έληγε στις 18 Νοεμβρίου-  και τους καλεί να συμμορφωθούν, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα τεθούν σε εφαρμογή διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης, που προβλέπουν ακόμα και πλειστηριασμούς.   

Αναλυτικά από τις διασταυρώσεις του Υπουργείου εντοπίστηκαν:
304 οφειλέτες - ιδιοκτήτες ακινήτων στην Φιλοθέη και στο Παλαιό Ψυχικό, με συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές 4,5 εκ. και συνολική αξία ακίνητης περιουσίας 454,1 εκ. 
148 οφειλέτες - ιδιοκτήτες ακινήτων στην Εκάλη και στην Νέα Ερυθραία, με συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές 3,6 εκ. και συνολική αξία ακίνητης περιουσίας 222,7 εκ.
245 οφειλέτες - ιδιοκτήτες ακινήτων στην Βούλα και την Βουλιαγμένη, με συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές 3,4 εκ. και συνολική αξία ακίνητης περιουσίας 350 εκ.
75 οφειλέτες - ιδιοκτήτες ακινήτων στο Πανόραμα και στην Καλαμαριά, με συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές 1 εκ. και συνολική αξία ακίνητης περιουσίας 135 εκ.

Οι πρώτες προσκλήσεις για ρύθμιση θα αποσταλούν σε όσους χρωστούν ποσά μεγαλύτερα από 10.000 ευρώ, ενώ θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο στην  πρώτη πρόσκληση ανταποκρίθηκαν 122 οφειλέτες οι οποίοι εξόφλησαν ποσό 400.000 ευρώ, ενώ άλλοι 50 προχώρησαν σε ρυθμίσεις των οφειλών τους για ληξιπρόθεσμα χρέη συνολικού ποσού 800.000 ευρώ, καταβάλλοντας προκαταβολές 100.000 ευρώ.

Για όσους είχαν αποσταλεί και τον Νοέμβριο προσκλήσεις για ληξιπρόθεσμα χρέη και δεν ανταποκρίθηκαν δρομολογούνται άμεσα οι διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης και σύντομα αναμένεται να βρεθούν αντιμέτωποι με πλειστηριασμούς.

star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου