'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Ανοίγουν οι μπάρες στα σύνορα

Από τις 15 Δεκεμβρίου όλοι οι Αλβανοί πολίτες θα μπορούν να επισκέπτονται ελεύθερα και χωρίς την απαιτούμενη βίζα την Ελλάδα, όλες τις χώρες που ανήκουν στην συνθήκη Schengen αλλά απαραίτητα θα πρέπει να είναι κάτοχη των καινούργιων βιομετρικών διαβατηρίων. 

Το Crimes on air είναιν σε θέση να γνωρίζει με ακρίβεια πως οι μετανάστες αυτοί όμως δεν θα έχουν δικαίωμα να εργαστούν και θα μπορούν να παραμένουν στη χώρα μας συνολικά μέχρι έξι μήνες τον χρόνο, αλλά σπαστά. 

Όχι δηλαδή για συνεχιζόμενο διάστημα που θα ξεπερνά τους τρείς μήνες. Στις συνοριακές διαβάσεις οι πολίτες αυτοί κάθε φορά θα πρέπει να δηλώνουν προκαταβολικά τις ημέρες παραμονής αλλά και να επιδεικνύουν επι τόπου ότι διαθέτουν τα χρήματα που απαιτούνται.

Για τη χώρα μας η μια ημέρα παραμονής για κάθε Αλβανό κοστολογείται σε 50 ευρώ. Μ' αυτό τον τρόπο η Ευρωπαϊκή Ένωση πιστεύει πως θα μπει φρένο στη μετανάστευση από την Αλβανία. Αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών διαβεβαίωσε το Crimes on air πως: "Όσοι μπήκαν όλα τα χρόνια στην Ελλάδα μπήκαν. 
 
Τους νομιμοποιήσαμε με άδειες παραμονής και είναι εδώ με τις οικογένειές τους. Για τους υπόλοιπους η Ελλάδα δεν έχει που να τους βάλει. Τώρα εξετάζουμε τι θα γίνει και αν τα προξενεία μας θα εξακολουθήσουν να χορηγούν μακροχρόνιες βίζες αλλά και σε τι αριθμό". Σημειώνεται ότι η απόφαση αυτή αφορά και τους πολίτες της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης. 

Την περασμένη Δευτέρα μάλιστα πραγματοποιήθηκε στην Κορυτσά της Αλβανίας συνάντηση συνεργασίας Αξιωματικών της Ελληνικής και Αλβανικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο αυτό. 


Στη συνάντηση συμμετείχε με Ανώτερους Αξιωματικούς των συνόρων, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Κασαπάκης [φωτο] ενώ από Αλβανικής πλευράς συμμετείχαν ο Υπαρχηγός της Αλβανικής Αστυνομίας, αρμόδιος για θέματα Συνόρων και Μετανάστευσης NAKO Pellump , οι Αστυνομικοί Διευθυντές Κορυτσάς, Αργυροκάστρου, Αγίων Σαράντα, αρμόδιος Αξιωματικός του Αρχηγείου της Αλβανικής Αστυνομίας και εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών. 

http://crimesonair.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου