'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2010

Προσπάθησαν να... αδειάσουν τα «Ατλάντικ»!!!!

Μία εβδομάδα μετά την έναρξη της επίσχεσης εργασίας και οι εργαζόμενοι στα Σούπερ Μάρκετ «Ατλάντικ» αντί να βρουν κοινό σημείο επαφής με την εταιρία βρέθηκαν το πρωί εντελώς ξαφνικά αντιμέτωποι με τον Περιφερειακό Διευθυντή της αλυσίδας ο οποίος έφτασε στο κατάστημα που βρίσκεται επί της οδού Γ. Παπανδρέου προκειμένου να μεταφέρει ευπαθή προϊόντα από εκεί σε άλλα Σούπερ Μάρκετ των Αθηνών.

Όπως ήταν φυσικό η αντίδραση των εργαζομένων ήταν άμεση και η φόρτωση των εμπορευμάτων δεν έγινε πότε.

Ο υπεύθυνος της Ηπείρου της αλυσίδας εμφανίστηκε στο κατάστημα της πόλης γύρω στις 7 το πρωί μαζί με ένα φορτηγό - ψυγείο έτοιμος να φορτώσει όσα περισσότερα προϊόντα μπορούσε προκείμενου να τα μεταφέρει σε άλλα καταστήματα.

Οι εργαζόμενοι, που συνεχίζουν την επίσχεση από την περασμένη Πέμπτη, έφτασαν στο χώρο του Σούπερ Μάρκετ μιάμιση ώρα αργότερα αποτρέποντας οποιοδήποτε φόρτωμα προϊόντων, αν πρώτα δεν εξοφληθούν.

Όπως καταγγέλλουν σκοπός της εταιρίας είναι μεταφερθούν τα εμπορεύματα αυτά σε άλλα καταστήματα που παραμένουν ανοιχτά, κυρίως στην πρωτεύουσα, με σκοπό όχι να πουληθούν για να μαζευτούν χρήματα ώστε να εξοφληθούν οι εργαζόμενοι που είναι απλήρωτοι εδώ και σχεδόν τέσσερις μήνες, αλλά για να ξεχρεώσει η εταιρία τους προμηθευτές της.

Σύμφωνα μάλιστα με τους εργαζόμενους η εταιρία προσανατολίζεται στο κλείσιμο όλων των περιφερειακών της καταστημάτων και τη διατήρηση μόνο αυτών που υπάρχουν στην Αθήνα, κάτι που σημαίνει πως όλοι οι εργαζόμενοι στα τέσσερα Σούπερ Μάρκετ των Ιωαννίνων και τα επτά συνολικά της Ηπείρου θα μείνουν ξαφνικά χωρίς δουλειά.

Για το λόγο αυτό άλλωστε μέσα στις επόμενες μέρες και οι 64 υπάλληλοι στα καταστήματα των Ιωαννίνων μαζί με τους συναδέλφους τους από την Άρτα και την Πρέβεζα, ετοιμάζονται να κατέβουν στην Αθήνα προκείμενου να επιδιώξουν συνάντηση με τους εργοδότες τους για να βρουν επιτέλους μια λύση.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν χθες τόσο μέλη του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων όσο και του νέου διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου, οι οποίοι εξέφρασαν την συμπαράστασή τους κατηγορώντας ταυτόχρονα όχι μόνο την εταιρία αλλά και την κυβερνητική πολιτική την οποία θεωρούν υπεύθυνη για την όξυνση τέτοιων φαινομένων στους χώρους εργασίας.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
http://epirusgate.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου