'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Έδειραν νοσηλευτή στο Νοσοκομείο Ξάνθης..!!!

Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε νοσηλευτής του Νοσοκομείου της Ξάνθης, το βράδυ της Κυριακής στα Επείγοντα του Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του XanthiPress.gr , ο άτυχος εργαζόμενος που εκτελούσε υπηρεσία στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, ζήτησε από ομάδα 7-8 αθιγγάνων του Δροσερού που συνόδευαν ασθενή συγγενή τους, να περιμένουν στη σειρά τους λόγω της αυξημένης κίνησης μέσα στα εξεταστήρια και μετά τη σχετική εντολή του Ιατρού. Οι συγγενείς αντέδρασαν έντονα και όταν ο νοσηλευτής επιχείρησε να καλέσει την φύλαξη του Νοσοκομείου, αυτοί του επιτέθηκαν και του προκάλεσαν σοβαρές σωματικές βλάβες στο πρόσωπο και άλλα σημεία του σώματος πριν! εξαφανιστούν.

Ο άτυχος νοσηλευτής δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες από τους γιατρούς και τους συναδέλφους του και νοσηλεύεται στη χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου με εμφανή τα σημάδια της βίας. Δεν έχει καταστεί ακόμη εφικτό να πιστοποιηθεί αν έχει έχει γίνει γνωστή ταυτότητα των δραστών . Σύμφωνα με πληροφορίες ο κανείς, ούτε ο άτυχος νοσηλευτής, έχει υποβάλλει μήνυση και η Αστυνομία δεν έχει επιληφθεί του θέματος.


Καθημερινότητα παρόμοιες συμπεριφορές


Τα περιστατικά με την επιθετική και, ορισμένες φορές, βίαιη συμπεριφορά συγκεκριμένων ομάδων του πληθυσμού δεν είναι άγνωστα στο Νοσοκομείο της Ξάνθης. Αποτελούν συχνό φαινόμενο, τόσο στα Επείγοντα Περιστατικά όσο και σε κλινικές του Νοσοκομείου. Η επικινδυνότητα είναι μεγαλύτερη στα Επείγοντα όπου παλαιότερα υπήρχε 24ωρη βάρδια φρουρού και νοσηλευτής στην υποδοχή του τμήματος.


Από διετίας ο φρουρός έχει καταργηθεί και καλύπτεται από κάποιον που περιπολεί ενώ η υποδοχή έχει μεταφερθεί για ασφάλεια στο εσωτερικό του τμήματος. Η είσοδος όμως είναι ουσιαστικά ελεύθερη και τις περισσότερες ώρες την τάξη επιχειρούν να επιβάλλουν οι νοσηλευτές του τμήματος που καλούν την σεκιούριτι σε αν προκύψει ανάγκη. Όμως στην πρόσφατη περίπτωση αυτό δεν έσωσε τον άτυχο εργαζόμενο του Νοσοκομείου


Σοκ και αντίδραση νοσηλευτών για το περιστατικό

Το περιστατικό έχει προκαλέσει σοκ στους συναδέλφους του άτυχου νοσηλευτή που θεωρούν ότι αργά ή γρήγορα θα έφτανε και αυτή η στιγμή. Εκφράζουν παράπονα για τη φύλαξη του Νοσοκομείου και κυρίως για την επάρκεια όσων εργάζονται στην εταιρία που έχει την εργολαβία, κάτω από κακές εργασιακές συνθήκες. Ανάλογη είναι και η θέση που εξέφρασε η εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού στο Νοσοκομείο της Ξάνθης Ζωή Παπαδάτου, που ερωτήθηκε από το XanthiPress.gr για το συμβάν:

«Καταγγέλλουμε το πρόσφατο περιστατικό ξυλοδαρμού νοσηλευτή κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του στο Τμήμα Επειγόντων του Νοσοκομείου Ξάνθης, από ομάδα αθιγγάνων. Ο συνάδελφος νοσηλεύεται στη Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου σε ιδιαίτερα άσχημη ψυχολογική κατάσταση, περά από τις σωματικές βλάβες που έχει υποστεί.


Για άλλη μια φορά ο νοσηλευτής εκτίθεται σε σοβαρό κίνδυνο και, δυστυχώς σε αυτό το περιστατικό, πέφτει θύμα των άσχημων συνθηκών εργασίας και της ελλιπούς φύλαξης του Νοσοκομείου, γενικότερα. Όμως αντί να ενισχυθεί η φύλαξη του χώρου γίνονται περικοπές προσωπικού.» ανέφερε η συνδικαλίστρια της ΠΑΣΟΝΟΠ. 


http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/12/blog-post_2714.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου