'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Αρμαγεδών στους μισθούς......

Άγριο ψαλίδι στους μισθούς των ΔΕΚΟ και «εργασιακό μεσαίωνα» στον ιδιωτικό τομέα προβλέπει το πολυνομοσχέδιο φωτιά το οποίο κατατέθηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή, μετά τη συζήτηση στο μαραθώνιο υπουργικό συμβούλιο.
 Παρά τις διαβεβαιώσεις κυβερνητικών στελεχών ότι δεν θα κοπούν άλλο μισθοί και συντάξεις το νομοσχέδιο προβλέπει ότι στις ΔΕΚΟ για μισθούς που ξεπερνούν τα 1800 ευρώ θα γίνει περικοπή 10%.

Ορίζεται επίσης ως ανώτατο όριο για μισθό στο δημόσιο που είναι τα 4000 ευρώ μικτά, ενώ οι ετήσιες απολαβές δεν μπορούν να ξεπερνούν τα 48.000 ευρώ.

Σε ότι αφορά τις εργασιακές συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα το παζάρι με την τρόικα συνεχίζεται και όλα παραμένουν υπό την κρίση των δανειστών.

Σύμφωνα πάντως με όσα δήλωσε εξερχόμενη από τη συνεδρίαση του Υπουργικού η αρμόδια υπουργός Λούκα Κατσέλη οι επιχειρήσεις θα μπορούν να συνάψουν Ειδική Επιχειρησιακή Σύμβαση, η οποία – όπως είπε- θα είναι προϊόν συμφωνίας εργοδότη εργαζομένων και όχι εργοδοτικό δικαίωμα.

Η κ. Κατσέλη είπε επίσης ότι οι επιχειρήσεις που θέλουν να προχωρήσουν σε επιχειρησιακή σύμβαση θα πρέπει να υποβάλουν αιτιολογημένη έκθεση και επέμεινε ότι δεν καταργείται η επέκταση ισχύος των συλλογικών συμβάσεων, παρά μόνο στις περιπτώσεις που έχει συναφθεί επιχειρησιακή σύμβαση. Τόνισε επίσης ότι υπάρχει το δίχτυ ασφαλείας της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Το πολυνομοσχέδιο θα εισαχθεί για συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής την επόμενη Δευτέρα και την Τρίτη για ψήφιση στην Ολομέλεια.  


star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου