'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Αποδυναμώνουν την Δίωξη Ηλ. Εγκλήματος...

Σύμφωνα με το πρόσφατο Προεδρικό Διάταγμα που προβλέπει τη δημιουργία της λεγόμενης Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προβλέπεται η λειτουργία της Υπηρεσίας αποκλειστικά στην Αθήνα και συνεπώς σιωπηλά καταργείται το Τμήμα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Θεσσαλονίκης. 

Το συγκεκριμένο τμήμα συμπληρώνει τον 6 χρόνο λειτουργίας του στη Συμπρωτεύουσα έχοντας στο ενεργητικό του πολυάριθμες επιτυχίες τόσο στην καταστολή φαινομένων παιδικής πορνογραφίας και απατών μέσω Διαδικτύου όσο και στην πρόληψη με ομιλίες, σεμινάρια και ενημέρωση των πολιτών για ασφαλή χρήση του Διαδικτύου. 

Το Tμήμα στελεχώνεται από 13 Αστυνομικούς οι οποίοι έχουν αποκτήσει τις απαραίτητες τεχνικές γνώσεις αλλά κατέχουν και την απαιτούμενη εμπειρία λόγω του όγκου των περιστατικών τα οποία συνεχώς αυξάνονται. 

Ενδεχόμενη κατάργησή του αποτελεί ένα καίριο πλήγμα για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα αφού αποδυναμώνει την ικανότητα της Υπηρεσίας να διαχειριστεί και να επέμβει σε περιστατικά (σχεδόν καθημερινά) που χρήζουν της συνδρομής του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. 
 
Η ύπαρξη Υπηρεσίας αποκλειστικά στην Αθήνα είναι ένα καινοφανές φαινόμενο, αντίθετο στο πνεύμα της αποκέντρωσης και της αποτελεσματικότερης διαχείρισης εγκληματικών συμπεριφορών μέσω Διαδικτύου ειδικά σε μια εποχή που παρουσιάζουν έντονα αυξητικές τάσεις -λόγω του γεγονότος ότι πλέον σχεδόν σε κάθε εγκληματική ενέργεια εμπλέκεται το Διαδίκτυο. Επίσης θα μείνουν αναξιοποίητα, τα στελέχη του τμήματος που έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες τους και την εξειδίκευσή τους όλα αυτά τα χρόνια. 
 
Ελπίζουμε να είναι μια ατυχής παράλειψη και να μην προχωρήση η κατάργηση του τμήματος, σε μια περίοδο που θα έπρεπε ανάλογες προσπάθειες να επαινούνται και να αναγνωρίζονται και σίγουρα όχι να καταργούνται.
 
http://crimesonair.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου