'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2010

Κίνδυνος καρκίνου από σεξ σε μικρή ηλικία...!!!!

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «British Journal of Cancer» έδειξε ότι η έναρξη των σεξουαλικών σχέσεων σε νεαρή ηλικία, διπλασιάζει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Η νέα έρευνα, στην οποία συμμετείχαν σχεδόν 20.000 γυναίκες, διαπίστωσε ότι το πρόβλημα είναι συχνότερο στις φτωχότερες γυναίκες, επειδή αυτές ακριβώς τείνουν να έχουν τις πρώτες σεξουαλικές επαφές πολύ νωρίτερα, μέχρι και τέσσερα χρόνια, σε σχέση με τις κοπέλες από ευκατάστατες οικογένειες.

Η έρευνα που έγινε από τη Διεθνή Υπηρεσία Έρευνας για τον Καρκίνο, υπό τη δρα Σίλβια Φραντσέσκι επισημαίνει πως αν και η διαφορά στη συχνότητα των περιστατικών καρκίνου τραχήλου της μήτρας ανάμεσα στους φτωχούς και στους πλούσιους έχει παρατηρηθεί εδώ και πολλά χρόνια, οι επιστήμονες όμως δεν ήταν βέβαιοι για την αιτία.

Η νέα έρευνα αποκάλυψε ότι ο διπλάσιος κίνδυνος, ειδικά για τις φτωχότερες νέες, εξηγείται από το γεγονός ότι ξεκινάνε το σεξ σε μικρότερη ηλικία.

Η μελέτη αποκάλυψε επίσης ότι σημαντικό παράγοντα αποτελεί η ηλικία απόκτησης του πρώτου παιδιού από μια γυναίκα, ενώ ο αριθμός των σεξουαλικών συντρόφων που έχει μια γυναίκα ή το αν είναι καπνίστρια, δεν φαίνονται να αυξάνουν τον κίνδυνο για καρκίνο του τραχήλου.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα ευρήματα της μελέτης τους δεν ισχύουν μόνο για τις έφηβες, αλλά και για μεγαλύτερες ηλικίες.

Όπως διευκρίνισαν μια γυναίκα που έχει την πρώτη της σεξουαλική επαφή στην ηλικία των 20 ετών, αντιμετωπίζει αυξημένο κίνδυνο σε σχέση μια γυναίκα που κάνει για πρώτη φορά σεξ στα 25 της.

Η κύρια αιτία που το σεξ σε μικρότερη ηλικία αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου, είναι ότι αυξάνει την πιθανότητα για μόλυνση με τον ιό HPV των ανθρωπίνων θηλωμάτων (κονδυλωμάτων), δίνοντας έτσι στον ιό περισσότερο χρόνο για να προκαλέσει την αλληλουχία των γεγονότων που μπορεί να καταλήξει σε ανάπτυξη καρκίνου.

Αν και οι γυναίκες μπορούν να μολυνθούν με τον ιό HPV σε οποιαδήποτε ηλικία, οι μολύνσεις σε πολύ νεαρή ηλικία μπορεί να αποβούν ιδιαίτερα επικίνδυνες, καθώς αυξάνουν το χρονικό διάστημα που η αρχική βλάβη από τη μόλυνση μπορεί να οδηγήσει στον καρκίνο.

Σύμφωνα με τη βρετανική οργάνωση Cancer Research, η νέα έρευνα έρχεται να ενισχύσει την άποψη ότι χρειάζεται να γίνεται προληπτικός εμβολιασμός των κοριτσιών κατά του ιού HPV ήδη από το σχολείο, πριν κάνουν σεξ για πρώτη φορά.


http://typografikos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου