'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Παρέμβαση της δικαιοσύνης για τον ανδριάντα Καραμανλή!!!!

Για πρώτη φορά στην ιστορία της μεταπολίτευσης η δικαιοσύνη παρεμβαίνει για ένα...άγαλμα. Αυτό του Κωνσταντίνου Καραμανλή που παραμένει στις αποθήκες του δήμου Θεσσαλονίκης.

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το θέμα της τοποθέτησης ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας στη Θεσσαλονίκη, παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Μαρία Τιντικάκη ζητά να διερευνηθεί αν για την εκτέλεση του έργου απαιτείται οικοδομική άδεια ή ειδική άδεια εγκατάστασης μνημείου από την τοπική Εφορεία Νεότερων Μνημείων.


Σε δηλώσεις του στο real.gr ο νομάρχης και εκλεγμένος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Π. Ψωμιάδης τόνισε: "Ένα θέμα το οποίο ο λαός της Θεσσαλονίκης ενωμένος έπρεπε να αντιμετωπίσει, δυστυχώς για μία ακόμα φορά διχάζεται από τον κομματισμό. Κάποιοι δεν έχουν αντιληφθεί την τεράστια προσφορά του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην αναγέννηση της Θεσσαλονίκης. Δεν είναι δυνατόν να μην σεβόμαστε τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, έστω και κατά πλειοψηφία, της οποία οι δημοτικοί σύμβουλοι εκφράζουν το μεγάλο ποσοστό των κατοίκων της Θεσσαλονίκης".


Η παραγγελία της εισαγγελέως για τη διενέργεια της έρευνας, δόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου. Νωρίτερα, ο απερχόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, επισκέφθηκε την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και με υπόμνημα που κατέθεσε στον προϊστάμενό της, Ευάγγελο Μπακέλα, παρουσίασε τη θέση του γύρω από το θέμα της ανέγερσης του ανδριάντα.


Σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργόπουλο, η ακολουθούμενη διαδικασία είναι καθ’ όλα νόμιμη. Επικαλέστηκε δε αφενός σχετική σύμβαση με την Κτηματική Εταιρία Δημοσίου (ΚΕΔ) για την παραχώρηση χρήσης της Νέας Παραλίας για 49 χρόνια και αφετέρου την έγκριση που έδωσε η Επιτροπή Αρχιτεκτονικού Ελέγχου.


Αυτό που προκαλεί εντύπωση πάντως ότι η ΚΕΔ συνεχίζει να προβάλει ενστάσεις ως προς τη συνέχιση της εκτέλεσης των εργασιών, ζητώντας να σταματήσουν τα έργα. Η παρέμβαση της δικαιοσύνης έρχεται λίγες ημέρες έπειτα από την αντίδραση του νεοεκλεγέντος δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη ο οποίος είχε την πρώτη του κόντρα με τον Β. Παπγεωργόπουλο για το...άγαλμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή.


Η δημοτική παράταξη του κ. Μπουτάρη επικαλέστηκε το γεγονός ότι η θέση που επελέγη για το άγαλμα είναι 100 μέτρα από εκείνο του Μ. Αλεξάνδρου και ο ανδριάντας του Κωνσταντίνου Καραμανλή ατενίζει προς τον Μ. Αλέξανδρο...


real.gr
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/12/blog-post_3825.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου