'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

"Στενό μαρκάρισμα" από το ΣΔΟΕ σε δύο πρώην υπουργούς Εθνικής Άμυνας...

Νέα σημαντικά στοιχεία εις βάρος πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας έχουν προκύψει από τις έρευνες του ΣΔΟΕ που ξεκίνησαν με αφορμή την αγορά κατοικίας σε ακριβή περιοχή του κέντρου. Για τον συγκεκριμένο «έχουν προκύψει σημαντικά επιβαρυντικά στοιχεία που μπορούν να θεμελιώσουν κατηγορίες για σοβαρές παραβάσεις», καθώς οι συντονισμένες έρευνες για το «πόθεν έσχες» του συγκεκριμένου πολιτικού έχουν αποδώσει.
 
Επίσης εξετάζεται και δεύτερος πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας ο οποίος ελάμβανε εικονικά πολυετή δάνεια από τράπεζες για να δικαιολογεί στο "πόθεν έσχες" τις αγορές του και εξοφλούσε τα δάνεια αυτά σε ένα χρόνο μέσα!

Μάλιστα, έχουν επεκταθεί και στα «πόθεν έσχες» συγγενικών και φιλικών του προσώπων, όσο και σε συμβάσεις που είχε υπογράψει.


Παράλληλα, στο στόχαστρο των ελεγκτών βρίσκεται κι άλλος πρώην υπουργός "συγγενούς" υπουργείου, το όνομα του οποίου έχει αναμειχθεί σε υποθέσεις που απασχόλησαν ή απασχολούν εξεταστικές επιτροπές σε σχέση με το «πόθεν έσχες» του ίδιου, αλλά και της συζύγου του.

Άλλοι τρεις "αθόρυβοι" πολιτικοί βρίσκονται επίσης στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ.


Για τους έξι ο έλεγχος έχει προχωρήσει σε στενή συνεργασία και με πιστωτικά ιδρύματα, όπου διαθέτουν καταθέσεις. Η διενέργεια των ελέγχων, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είχαν κοινή αφετηρία. Για άλλους στο ΣΔΟΕ έφθασαν καταγγελίες με λεπτομέρειες, ανωνύμως, για την ύπαρξη αθέατων πλευρών της περιουσιακής τους κατάστασης, ενώ για άλλους, οι έλεγχοι ξεκίνησαν όταν κλιμάκια του ΣΔΟΕ ερευνούσαν θέματα μεγάλης φοροδιαφυγής κι «έπεσαν» πάνω τους.


Ειδικά για βουλευτή εν ενεργεία, στο ΣΔΟΕ, σύμφωνα με πληροφορίες, έφθασαν στοιχεία που έκαναν λόγο για την ύπαρξη αδήλωτης περιουσίας λίγο καιρό μετά τη δημοσιοποίηση του «πόθεν έσχες» των πολιτικών. Το εξαιρετικά χαμηλό εισόδημα που είχε δηλωθεί προκάλεσε, όπως δήλωναν αρμόδιες πηγές, όσους απέστειλαν τα στοιχεία προκειμένου να ελεγχθούν λογαριασμοί και κυρίως η κίνησή τους, που «μιλούσαν» για ποσά δυσανάλογα μεγάλα σε σχέση με τα δηλωθέντα εισοδήματα.

Ανάλογη καταγγελία με συγκεκριμένα στοιχεία έφθασε στο ΣΔΟΕ για άλλο βουλευτή, που μάλιστα μετέχει και σε Εξεταστική Επιτροπή διερεύνησης σκανδάλου.


Οι καταγγελίες κρίθηκαν σημαντικές και οι έρευνες άρχισαν επιβεβαιώνοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, τις αρχικές εκτιμήσεις των ελεγκτικών αρχών ότι «κάτι σημαντικό τρέχει με την πραγματικότητα της περιουσιακής του κατάστασης».
Υψηλόβαθμο στέλεχος των υπηρεσιών που έχουν αναλάβει το συγκεκριμένο έργο δηλώνει στην εφημερίδα «πως τα ευρήματα είναι σημαντικά και η προσπάθειά μας τώρα κατατείνει στην πλήρη απόδειξη των όσων έχουν εντοπιστεί», για να καταλήξει: «Οι έρευνες γίνονται με ιδιαίτερη προσοχή».


Μάλιστα, επεκτείνονται και σε κρατικούς λειτουργούς που διαχειρίστηκαν τα τελευταία χρόνια μεγάλες συμβάσεις και κυρίως εξοπλιστικά προγράμματα. Ειδικά στον τομέα των εξοπλισμών, όπως δήλωνε, αρμόδια πηγή, «τα ευρήματα προκαλούν εντύπωση ακόμα και στους εξοικειωμένους με τον έλεγχο υπαλλήλους».




 
defencenet
http://gianniotis.blogspot.com/2011/01/blog-post_3398.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου