'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

«Άνευ προηγούμενου» η κατάσταση στα σύνορα...!!!

«Άνευ προηγούμενου» χαρακτηρίζει σε έκθεσή της η Frontex (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Συνεργασίας Συνόρων), την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά χερσαία σύνορα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», η έκθεση επισημαίνει ότι η Τουρκία παραμένει η κυρίαρχη χώρα-«τράνζιτ» παράνομων μεταναστών με συνακόλουθες ευθύνες στη διόγκωση του προβλήματος.


Σύμφωνα με την Frontex πάνω από 31.000 παράνομοι μετανάστες πέρασαν το διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου τα σύνορα με την Τουρκία, καταρρίπτοντας τα προηγούμενα πανευρωπαϊκά ρεκόρ εισόδου σε ευρωπαϊκό έδαφος που καταγράφηκαν το 2006.


Στην έκθεση της Frontex γίνεται αναφορά, επίσης, και στο φράχτη των 12,5 χιλιομέτρων μεταξύ Καστανιών και Βύσσας, με την επισήμανση ότι μόνο από αυτό το τμήμα περνούσαν παράνομα στο ελληνικό έδαφος περί τα 350 άτομα καθημερινά.


Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real news» αναφέρει «Είναι υποκρισία όταν κάποιοι μέχρι σήμερα καταγγέλουν την Ελλάδα ότι αδυνατεί να φυλάξει τα σύνορά της σύμφωνα με τη συνθήκη του Σένγκεν, να εμφανίζονται τώρα ως επικριτές της, επειδή θέλει το αυτονόητο: να ενισχύσει τη φύλαξη των συνόρων της».


Επαναλαμβάνει, επίσης, ότι «στην Ελλάδα θα παραμείνουν μόνον οι νόμιμοι μετανάστες και κανείς άλλος» και πως «οι υπόλοιποι θα φύγουν από τη χώρα μας, είτε με εθελοντικό επαναπατρισμό, είτε με υποχρεωτική απέλαση».


Υπέρ της δημιουργίας του φράχτη στον Έβρο τάχθηκε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, στο κήρυγμα του. «Να γίνει ο φράχτης στον Έβρο, στο σημείο που λένε, αλλά όχι μόνον εκεί, να γίνει και στο κάτω μέρος, στο χωριό Πόρος, όπου περνάνε του κόσμου οι λαθρομετανάστες κάθε μέρα», είπε ο μητροπολίτης.



http://www.star.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου