'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Φυλακή για τους φοροφυγάδες και απόλυση για τους επίορκους εφοριακούς..!!!

Τ
ρόπους να εισπράξει όσα περισσότερα μπορεί αυστηροποιώντας το νομικό πλαίσιο για την φοροδιαφυγή σχεδιάζει η κυβέρνηση. 

Οπως αποκαλύπτουν ΤΑ ΝΕΑ, με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο δημιουργείται ένα νέο σκληρό πλαίσιο κατά των φοροφυγάδων. 

Πιο αναλυτικά: 

- Η μη απόδοση ΦΠΑ που είναι σήμερα ποινικό αδίκημα αλλά στιγμιαίο, γίνεται διαρκές! Αυτό σημαίνει οτι θα οδηγείται στο Αυτόφωρο όποιος έχει συλληφθεί να έχει κλέψει ΦΠΑ ακόμα και στο παρελθόν. Το όριο είναι 75.000 ευρώ αλλά σχεδιάζεται να μειωθεί. 

- 'Οποιος καταδικάζεται για την ΜΗ απόδοση ΦΠΑ δεν θα μπορεί να εξαγοράζει ή να μετατρέπει την ποινή του αν προηγουμένως δεν έχει εξοφλήσει την οφειλή του. Που σημαίνει οτι αν δεν δώσει τα χρήματα θα πηγαίνει στην φυλακή. 

- Αυξάνεται από το 25% που είναι σήμερα στο 50% η προκαταβολή του βεβαιωμένου φόρου που υποχρεούται να πληρώσει ο φορολογούμενος για να μπορεί να προσφύγει στο φορολογικό δικαστήριο. 

- Δημιουργείται ένας θεσμός διαμεσολαβητή που θα μπορεί να λύνει εξωδικαστικά τις διαφορές προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα δικαστήρια. 

- Καθιερώνεται ο θεσμός του οικονομικού εισαγγελέα. Θα ονομάζεται γενικός εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος και θα βρίσκεται στο υπ. Οικονομικών και θα προωθεί τις υποθέσεις φοροδιαφυγής στα δικαστήρια. 

- Θα αναδιοργανωθούν οι μηχανισμοί ελέγχων. Θα δημιουργηθεί μαι κεντρική γενική διεύθυνση. Θα δημιουργηθούν επίσης 14-15 μεγάλες ΔΟΥ (οι 5 στην Αθήνα και οι 3 στην Θεσσαλονίκη) που θα στελεχωθούν από έναν ειδικό κλάδο ελεγκτών.

Θα υπάρχει αξιολόγηση γι' αυτούς και θα θεωρούνται οι πιο αδιάφθοροι απ' όλους. 


- Καθιερώνεται ένας ειδικός μηχανισμός αξιολόγησης εφοριακών με βάση την απόδοση. Σε περίπτωση αποδεδειγμένης διαφθοράς θα απολύονται οι επίορκοι. 


http://dete.gr/news.php?article_id=20542

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου