'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

HΠΑ: Ανησυχία για τα οπλικά συστήματα της Κίνας...!!

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Γκέιτς εξέφρασε ανησυχία για τα νέα τεχνολογικά προηγμένα οπλικά συστήματα που αναπτύσσει η Κίνα και κάλεσε να υπάρξει βελτίωση των διμερών σχέσεων στο στρατιωτικό επίπεδο για να αποκλιμακωθούν οι διμερείς εντάσεις.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους εν πτήσει προς το Πεκίνο για τριήμερη επίσκεψη ο Γκέιτς δήλωσε ότι οι Κινέζοι εμφανίζονται να σημειώνουν περισσότερη πρόοδο από ό,τι πιστευόταν όσον αφορά την κατασκευή του πρώτου τους μαχητικού με χαρακτηριστικά στελθ [αποφυγής ραντάρ], ενώ ο νέος πύραυλος επιφανείας που μοιάζει να φτιάχτηκε ειδικά για την καταστροφή αεροπλανοφόρων αποτελεί δυνητική απειλή για τις αμερικάνικες ένοπλες δυνάμεις.

"Ξεκάθαρα έχουν το δυνητικό δυναμικό να θέσουν ορισμένες από τις δυνατότητές μας σε κίνδυνο. Και πρέπει να τους προσέχουμε, και πρέπει να αντιδράσουμε κατάλληλα με τα δικά μας προγράμματα", δήλωσε.
Ωστόσο, σημείωσε ότι η πρόοδος που καταγράφει η Κίνα υπογραμμίζει την σημασία που έχει η οικοδόμηση διαλόγου με τον Κινεζικό στρατό και πρόσθεσε ότι η επίσκεψή του που αρχίζει αργότερα σήμερα Κυριακή στο Πεκίνο θα ανοίξει το δρόμο για την αποκατάσταση βαθύτερων δεσμών όσον αφορά τον αμυντικό τομέα με την Ασιατική δύναμη.
"Ελπίδα μου είναι ότι διαμέσου του στρατηγικού διαλόγου για τον οποίο μιλάω ίσως η ανάγκη για κάποιες από αυτές τις δυνατότητες μειωθεί".

Με τον Κινέζο πρόεδρο Χου Ζιντάο να αναμένεται στην Ουάσινγκτον για μια σημαντική επίσκεψη την 19η Ιανουαρίου, οι δύο πλευρές θέλουν να δείξουν πως σημειώνεται πρόοδος στις σχέσεις τους στον αμυντικό τομέα. Σχέσεις που το Πεκίνο έχει επανειλημμένα διακόψει λόγω των πωλήσεων όπλων από τις ΗΠΑ στην Ταϊβάν.

"Είναι ξεκάθαρο ότι οι Κινέζοι ήθελαν να πάω πριν ο πρόεδρος Χου επισκεφθεί την Ουάσινγκτον", είπε ο Γκέιτς. "Η δική μου άποψη είναι ότι μια θετική εποικοδομητική συνεκτική σχέση ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα δεν είναι μόνο προς το αμοιβαίο συμφέρον των δύο χωρών, είναι και προς το συμφέρον όλων στην περιοχή και στην υφήλιο".

Ακόμη, ο Γκέιτς δήλωσε ότι η Κίνα "συνέβαλε" στην αποκλιμάκωση της έντασης με τη Βόρεια Κορέα.


Πηγή: Newscode.gr
http://www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου