Σ
το πλαίσιο της προληπτικής δράσης της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εντοπίσθηκαν το 2010 στο διαδίκτυο 59 Έλληνες και δύο αλλοδαποί, οι οποίοι είχαν την πρόθεση να αυτοκτονήσουν.
Οι παραλίγο αυτόχειρες ήταν χρήστες του Διαδικτύου και μέσω αυτού (Twitter, Facebook κ.ά.) δήλωσαν την πρόθεσή τους με διάφορους τρόπους «να εγκαταλείψουν τον κόσμο στον οποίο ζουν», όπως οι πιο πολλοί ανέφεραν στα γεμάτα απόγνωση μηνύματά τους που αναρτούσαν στο διαδίκτυο.
Οι ηλικίες τους ήταν από 13 μέχρι 67 ετών. Για την έρευνα και τη διάσωσή τους σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι χρήστες του διαδικτύου, που ενημέρωσαν τις Αρχές και την Αστυνομία, μόλις είδαν τα μηνύματα ή αντιλήφθηκαν τις αυτοκτονικές τάσεις των συνανθρώπων τους.
Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με ψυχολόγους τόσο από την οργάνωση «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όσο και την Μ.Κ.Ο. «Κλίμακα», που ασχολείται με τους αστέγους, διερεύνησε συστηματικά τα στοιχεία που εντόπισε και προσέφερε τις υπηρεσίες της σε εκείνους που τις είχαν ανάγκη.
Οι αστυνομικές Αρχές, αφού εντόπιζαν τα μηνύματα, σχημάτιζαν δικογραφία, την οποία προωθούσαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να εκδώσει παραγγελίες προς τους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου, για να βρουν τους χρήστες που είχαν φτάσει στα όρια της απόγνωσης.
Από το 2006 η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει αποτρέψει την αυτοκτονία 141 συνανθρώπων μας.
http://dete.gr/news.php?article_id=20444
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου