'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Περισσότερες άδειες στους φαντάρους για… οικονομία!!!

Καλύτερα να τους δίνεις άδειες παρά να τους ταΐζεις…  

Αυτό πιθανόν να σκέφτηκε το υπουργείο Άμυνας που για λόγους οικονομίας αποφάσισε να προχωρήσει σε αύξηση των επιτρεπόμενων εξόδων, των διανυκτερεύσεων και των αδειών μικρής διάρκειας (διήμερες και τριήμερες) των φαντάρων, υπό την προϋπόθεση ότι δεν μειώνονται οι σκοπιές και γενικά η εργασία εντός της στρατιωτικής μονάδα.


Στόχος τους είναι να εξοικονομήσουν χρήματα, αφού οι εξοδούχοι και οι αδειούχοι δεν θα σιτίζονται στα στρατόπεδα και έτσι η δαπάνη για την αγορά τροφίμων, κυρίως τα Σαββατοκύριακα, θα είναι μικρότερη.




Σύμφωνα με το «Βήμα», η πολιτεία ξοδεύει 3,6 ευρώ την ημέρα για την τροφή του στρατιώτη όταν αυτός βρίσκεται στη μονάδα του. Για τους άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων το κονδύλι είναι ελαφρώς αυξημένο και ξεπερνά τα 5 ευρώ ημερησίως.


Η οικονομική κρίση φαίνεται πως επηρέασε και το Πεντάγωνο που σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχει αρκετά χρέη. Συγκεκριμένα, το χρέος για τα τρόφιμα κυμαίνεται στα 4 εκατ. ευρώ, για τα καύσιμα στα 200 εκατ. ευρώ ενώ τελευταία βρέθηκαν πόροι 100 εκατ. ευρώ που δόθηκαν για την μείωση του χρέους. Έλλειμμα επίσης υπάρχει για τις προμήθειες των στρατιωτικών νοσοκομείων.

star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου