'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Δεν είδε, δεν άκουσε!!!!

Σε τοίχο έπεσε το κλιμάκιο της εξεταστικής επιτροπής που βρίσκεται στη Γερμανία και κατά τη διάρκεια της εξέτασης του Μίχαελ Κουτσενρόιτερ.

Ο έτερος διαχειριστής των "μαύρων ταμείων" της Siemens, διέψευσε τον εαυτό του, καθώς άλλα είχε καταθέσει ενώπιον της εισαγγελίας του Μονάχου το Δεκέμβριο του 2006 και άλλα κατέθεσε ενώπιον των Ελλήνων βουλευτών.

Τότε, είχε ομολογήσει ότι ο επικεφαλής της Siemens Ελλάδος, Μιχάλης Χριστοφοράκος, τον πίεζε να δώσει χρήματα για μίζες στα δύο μεγάλα κόμματα.

Ενώ πλέον φέρεται να υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει τίποτα περί μαύρου χρήματος με αποδέκτες πολιτικούς και κρατικούς αξιωματούχους.
Σύμφωνα με πηγές της Εξεταστικής, η εισαγγελέας του Μονάχου κ. Μπόιμλερ, προστάτεψε με τη στάση της το πρώην στέλεχος της γερμανικής εταιρείας από τις πιέσεις των Ελλήνων βουλευτών.
Η Εξεταστική θα συνεδριάσει τη Δευτέρα, προκειμένου να αποφασίσει για τη στάση που θα κρατήσει στη συνέχεια.

Ο Μίχαελ Κουτσενρόιτερ είχε διατελέσει από το 2001 μέχρι το 2006 επικεφαλής του τομέα τηλεπικοινωνιών στα κεντρικά της Siemens.
Τον Απρίλιο του 2004 καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή και πρόστιμο 60.000 ευρώ, μόνο για την κατηγορία της απιστίας εις βάρος της Siemens, ενώ ανεστάλη η δίωξή του για την κατηγορία της συνέργειας σε δωροδοκία.

Το κλιμάκιο της εξεταστικής επιτροπής που βρίσκεται στο Μόναχο αποτελείται από τους βουλευτές Βάσω Τσόνογλου (ΠΑΣΟΚ), Κωνσταντίνο Τζαβάρα (ΝΔ) και Αθανάσιο Παφίλη (ΚΚΕ).
Η εξέταση γίνεται στην Εισαγγελία Ι του Μονάχου με τη διαδικασία της ανάγνωσης των 30 και πλέον γραπτών ερωτημάτων από την εφέτη εισαγγελέα Μπόμλερ-Χεσλ, που είχε έχει χειριστεί τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης των «μαύρων ταμείων» της Siemens.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου