'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Οι κίτρινοι ... πειρατές!!

Πληθαίνουν τα περιστατικά οδηγών που μετατρέπουν τα οχήματά τους σε ταξί, χωρίς να έχουν άδεια και χρησιμοποιώντας κλεμμένες πινακίδες.

Η απίθανη ιστορία 38χρονου, που έκλεβε μάλιστα τους επιβάτες. Το κόλπο τις κλοπής και οι παλιές πινακίδες

Πονοκέφαλο προκαλούν στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Μεταφορών τα παράνομα ταξί που κυκλοφορούν στους αθηναϊκούς δρόμους, χωρίς άδεια κυκλοφορίας, παραπλανώντας τις αρχές και το επιβατικό κοινό.
Οι διαδικασίες για τον εντοπισμό τους από την μία είναι περίπλοκες, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. ο αριθμός τους αυξάνεται δραματικά τα τελευταία χρόνια και είναι δύσκολη καταγραφή τους.
Σύμφωνα με την "Καθημερινή", τα ταξί – κλώνοι χρησιμοποιούν παραποιημένα στοιχεία κυκλοφορίας που αντιστοιχούν σε νόμιμα επαγγελματικά οχήματα, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια έχουν εντοπιστεί οκτώ ταξί-μαϊμούδες με αποκορύφωμα περιστατικό που καταγράφτηκε την περασμένη εβδομάδα.
Στα χέρια των αντρών της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ) έπεσε την περασμένη Τετάρτη ένα από τα πολλά παράνομα ταξί στην Αττική, ενώ ιδιοκτήτης και υπεύθυνος για την απάτη φέρεται ένας 38χρονος Έλληνας, ο οποίος, σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε, αγόρασε ένα αυτοκίνητο ίδιο με το νόμιμο ταξί του, τοποθέτησε μια κλεμμένη και παραποιημένη πινακίδα μπροστά και μια από το νόμιμο ταξί του πίσω, παραποιώντας και τον αριθμό πλαισίου του οχήματος. 
Η τακτική που ακολουθούν όσοι εντάσσονται στο κύκλωμα είναι η ίδια, ενώ ο 38χρονος δηλώνοντας κλοπή, πήρε από τις αρμόδιες αρχές καινούριο ταξίμετρο και ταμειακή μηχανή, τοποθετώντας τις παλιές στο όχημα-μαϊμού.
Έτσι για τουλάχιστον 3,5 χρόνια, σύμφωνα με αποδείξεις που βρέθηκαν εντός του οχήματος, διέθετε δύο αντί για ένα ταξί εισπράττοντας τα κέρδη.
Σύμφωνα το δημοσίευμα, οι ιδέες του δεν εξαντλήθηκαν εκεί καθώς αποδείχθηκε ότι σε πολλές περιπτώσεις χρέωνε παράνομα διπλή ταρίφα, ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι και το ταξίμετρο ήταν πειραγμένο.
Να σημειωθεί ότι το 2009 η ΟΕΠΤΑ βεβαίωσε 228 παραβάσεις σε οδηγούς ταξί, ενώ το 2010, μόλις 216.
Ωστόσο, στο παιχνίδι της παρανομίας μπήκαν πρόσφατα και 12 λεωφορεία-μαϊμούδες που μετέφεραν μαθητές. Παράλληλα συνελήφθησαν 129 άτομα που οδηγούσαν με πλαστές άδειες οδήγησης, οι οποίες είχαν κλαπεί από διάφορες Διευθύνσεις Μεταφορών της χώρας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου