'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Στη Λαμία ψάχνουν το κύκλωμα εμπορίας βρεφών ..!!!

Στη Λαμία εντοπίζεται το κέντρο δράσης ενός κυκλώματος εμπορίας βρεφών από γυναίκες Ρομά που μεταφέρονται από τη Βουλγαρία, σύμφωνα με απόρρητο έγγραφο του ελληνικού γραφείου της Eurojust όπως συμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας" Ημέρα".

Ηδη οι διωκτικές αρχές έχουν στα χέρια τους αρκετά στοιχεία για τη δράση του κυκλώματος ενώ ακόμη και στην πόλη της Λαμίας και γενικότερα στην περιοχή της Φθιώτιδας έχουν εντοπίσει αρκετά στοιχεία τα οποία φωτίζουν την υπόθεση. 


Πληροφορίες υπογραμμίζουν ότι στις έρευνες οι οποίες έχουν εξελιχθεί το τελευταίο διάστημα έχουν εντοπιστεί κινήσεις του κυκλώματος σε περιοχές της Λοκρίδας και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις συνδυάζουν τη δράση του συγκεκριμένου κυκλώματος ακόμη και με την ένταση που υπήρξε για ένα διάστημα στην περιοχή.

Μέχρι στιγμής οι αστυνομικές αρχές παρακολουθούν τη συγκεκριμένη υπόθεση προσπαθώντας σε κάθε περίπτωση να αξιολογήσουν τα στοιχεία, έτσι ώστε να δουν τη συνολική δράση του κυκλώματος.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η αστυνομία και τα οποία γενικά περιγράφουν την κατάσταση, εξαθλιωμένες γυναίκες Ρομά Βουλγαρικής καταγωγής εντοπίζονται σε

διάφορα Βουλγαρικά χωριά και μεταφέρονται στην Ελλάδα.Μάλιστα οι συμφωνίες γίνονται σε Βουλγαρικό έδαφος και η μεταφορά τους στην Ελλάδα γίνεται για να πουλήσουν τα παιδιά τους σε άτεκνες οικογένειες, εισπράττοντας ένα μικρό ποσοστό από τα χρήματα τα οποία καταβάλλονται.

Τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι διωκτικές αρχές κάνουν λόγο για ένα πολύ μικρό ποσοστό, το οποίο έχει σαν οροφή το 10% των χρημάτων που καταβάλλονται από τις ενδιαφερόμενες οικογένειες.Τα μέλη του κυκλώματος που συντονίζουν όλο αυτό το σκηνικό κρατούν το μεγάλο κομμάτι από τα χρήματα ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις εγκαταλείπουν και τις εξαθλιωμένες γυναίκες στην τύχη τους.


Μάλιστα σε απόρρητο έγγραφο του Ελληνικού γραφείου της Eurojust προς τις Ελληνικές δικαστικές αρχές, αναφέρεται ότι κεντρικό ρόλο στην υπόθεση διαδραματίζει γυναίκα δικηγόρος Αθηνών, Βουλγαρικής καταγωγής, και εκεί μάλιστα υπογραμμίζεται με έμφαση ότι η δράση του κυκλώματος εντοπίζεται στη Λαμία και τη γύρω περιοχή, κάνοντας συγκεκριμένες αναφορές ότι όπως επίσης η δράση του κυκλώματος επεκτείνεται στην Πάτρα, την Τρίπολη, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.


Σύμφωνα με τα στοιχεία στα τέλη του περασμένου μήνα έγινε ειδική συνάντηση στην έδρα της Eurojust στη Χάγη με κεντρικό αντικείμενο το συντονισμό για την εξιχνίαση της υπό
θεσης. 


Στη συγκεκριμένη συνάντηση συμμετείχαν Έλληνες και Βούλγαροι δικαστικοί και αστυνομικοί ενώπριν από λίγες μέρες κλιμάκιο αστυνομικών από την Ασφάλεια Αττικής επισκέφθηκε τη Βουλγαρία, προσπαθώντας να φωτίσει αρκετές πλευρές από τη δράση του κυκλώματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία έχουν συγκεντρώσει οι διωκτικές αρχές οι μεσάζοντες του κυκλώματος στη Βουλγαρία προσεγγίζουν σε διάφορες επαρχίες και χωριά γυναίκες τις οποίες και πείθουν να μετακινηθούν για να γεννήσουν στην Ελλάδα και να πουλήσουν τα παιδιά τους.

 
Με βάση τα συγκεκριμένα στοιχεία τις περισσότερες φορές τα παιδιά είναι αγνώστου πατρός και μάλιστα οι γυναίκες που στρατολογούνται από μέλη του κυκλώματος εισπράττουν του χρήματα πριν μείνουν έγκυες.


Τα ίδια τα στοιχεία σημειώνουν πως τα ενδιαφερόμενα ζευγάρια καταβάλουν περίπου 20.000 € από τα οποία 2000 € φτάνουν στα χέρια των εξαθλιωμένων γυναικών. 


Μάλιστα περιγράφονται και ανατριχιαστικές λεπτομέρειες σε ό,τι αφορά τη δράση του κυκλώματος μέσα στη χώρα μας χωρίς όμως να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες και ειδικά στοιχεία γιατην περιοχή τηςΦθιώτιδας και τη Λαμία.

Τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι  αρχές μιλούν για νεαρές γυναίκες που σε ηλικία δεν ξεπερνούν τα 20 χρόνια.


http://www.lamiareport.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου