'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Εφηβοι ... εκτελεστές στο Μεξικό !!!

Εναν 12χρονο, με το προσωνύμιο El Ponchis, αναζητούν στο Μεξικό, καθώς φέρεται να δρα ως εκτελεστής για λογαριασμό των καρτέλ των ναρκωτικών. 

Για κάθε φόνο εισπράττει 3.000 δολάρια και δεν είναι ο μοναδικός έφηβος εκτελεστής.

Ο 12χρονος φέρεται να δουλεύει για λογαριασμό του καρτέλ
του Νότιου Ειρηνικού στην πολιτεία Μορέλος, κοντά στο Ομοσπονδιακό Διαμέρισμα. Ο εισαγγελέας Πέδρο Λουίς Μπενίτες δήλωσε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ότι ανήκει σε μια ομάδα εφήβων που έχουν διαπράξει φρικτές ενέργειες.

«
Είναι ανήλικοι, δεν έχουν ακόμα αναπτυχθεί, είναι εύκολο να τους επηρεάσεις, να τους δώσεις ένα όπλο, να τους κάνεις να πιστεύουν...


ότι παίζουν», είπε. Δεν έδωσε λεπτομέρειες για το αγόρι, ωστόσο ερωτηθείς για τους έφηβους εκτελεστές, ανέφερε ότι «έχουν πειστεί να διαπράττουν φρικτές ενέργειες. Δεν συνειδητοποιούν τι κάνουν».

Η μεξικανική εφημερίδα La Razοn ανέφερε
ότι το αγόρι πληρώνεται 3.000 δολάρια για κάθε φόνο που διαπράττει και δουλεύει για έναν σχετικά άγνωστο βαρόνο των ναρκωτικών που διοικεί το καρτέλ του Νότιου Ειρηνικού, το οποίο συγκρούεται με τις συμμορίες Μπελτράν Λέιβα και Λα Φαμίλια για τον έλεγχο του νοτιοδυτικού Μεξικού.

Ο εισαγγελέας Μπενίτες είπε επίσης ότι στρατιώτες συνέλαβαν αυτή την εβδομάδα έναν έφηβο και μια έγκυο έφηβη που επίσης πιστεύεται ότι δούλευαν για λογαριασμό του καρτέλ του Νότιου Ειρηνικού.


Τα εγκλήματα που διαπράττουν ανήλικοι --από ληστείες ως δολοφονίες για λογαριασμό συμμοριών-- έχουν πολλαπλασιαστεί στη χώρα φέτος, σύμφωνα με αξιωματούχους.
Γονείς στη Σιουδάδ Χουάρες και στην Τιχουάνα, πόλεις που πλήττονται ιδιαίτερα από το κύμα βίας των καρτέλ, δηλώνουν πως παιδιά ακόμα και 8 ετών λένε πως όταν μεγαλώσουν, θα γίνουν αφεντικά συμμοριών.

Την ίδια ώρα, γυναίκες που μέχρι σήμερα δεν είχαν καμιά εμπειρία στην επιβολή του νόμου, αναλαμβάνουν τη διοίκηση της αστυνομίας σε μεξικανικές πόλεις, διότι δεν θα το έκανε κανείς άλλος.


Η Όλγα Ερέρα, μια 43χρονη μητέρα πέντε παιδιών, διορίστηκε αρχηγός της αστυνομίας στην πόλη Βίγια Λους, η Βερόνικα Ρίος ανέλαβε την ηγεσία της αστυνομίας στην πόλη Ελ Βερχέλ, νότια της Σιουδάδ Χουάρες. Μερικές εβδομάδες νωρίτερα, μια 20χρονη φοιτήτρια ανέλαβε αρχηγός της αστυνομίας σε μια άλλη πόλη κοντά στη Χουάρες, όπου αστυνομικοί παραιτήθηκαν και αξιωματούχοι δολοφονήθηκαν.


Περισσότεροι από 31.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο λεγόμενο «πόλεμο των ναρκωτικών», που κήρυξε ο συντηρητικός πρόεδρος Φελίπε Καλδερόν μετά την ανάληψη των καθηκόντων του το 2006.
Το κύμα βίας έχει φθάσει σε επίπεδα χωρίς προηγούμενο, παρά την ανάπτυξη 70.000 στρατιωτών και αστυνομικών σε όλη τη χώρα με τη στήριξη της προηγούμενης και της σημερινής κυβέρνησης των ΗΠΑ.

«Έχουμε σοβαρό πρόβλημα», παραδέχθηκε ο Καλδερόν σε συνέντευξή του στην εκπομπή Evening News with Katie Couric του δικτύου CBS. «
Το αντιμετωπίζουμε πάντως. Θα μας πάρει χρήμα, θα μας πάρει χρόνο, και δυστυχώς, θα στοιχίσει ανθρώπινες ζωές». Οι συμμορίες «χάνουν έδαφος και αγορές», για αυτό «στρέφονται η μια εναντίον της άλλης», υποστήριξε, κι αυτό είναι ένδειξη ότι «ηττώνται».

http://trelokouneli.blogspot.com/2010/11/blog-post_8397.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου