'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Σπατάλες Δημοσίου σε κινητά, δημόσιες σχέσεις και μελέτες

Μπορεί η κυβέρνηση να έχει κηρύξει ανένδοτο πόλεμο σε μισθούς, επιδόματα και συντάξεις αλλά δε συμβαίνει και το ίδιο με την αλόγιστη σπατάλη καθώς το Δημόσιο δαπάνα περισσότερα από 480 εκ. ευρώ το χρόνο για κινητά τηλέφωνα, δημόσιες σχέσεις και μελέτες!

Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, το δημόσιο πλήρωσε φέτος μόνο για τα κινητά τηλέφωνα το ποσό των 104 εκ. ευρώ καθώς με κινητά τηλέφωνα εφοδιάζονται εκτός από τους βουλευτές, το πολιτικό προσωπικό και τους διευθυντές των δημοσίων υπηρεσιών μέχρι και οι προϊστάμενοι και οι γραμματείς διοικητικής υποστήριξης!

Οι δημόσιες σχέσεις, από την άλλη, μας κοστίζουν 26 εκ. ευρώ, τα διάφορα Συμβούλια και Επιτροπές 49 εκ. ευρώ, οι αμοιβές φυσικών και νομικών προσώπων -που αφορούν μελέτες, παροχή υπηρεσιών προς το Δημόσιο κλπ- 134 εκ. ευρώ και, τέλος, οι λοιπές λειτουργικές δαπάνες που προβλέπονται (αποτελεί μαξιλάρι για την υπέρβαση των άλλων προσδιορισμένων κωδικών των υπόλοιπων λειτουργικών δαπανών) μόλις… 165 εκ. ευρώ!

Το «ωραίο» της υπόθεσης είναι ότι τα ποσά αυτά (που αφορούν το 2009) έχουν περικοπεί ήδη σε σχέση με τις υπόλοιπες χρονιές!

ΑΔΕΔΥ: «Η κυβέρνηση έχει διαλέξει τον εύκολο δρόμο»

Τον εύκολο δρόμο πιστεύει ότι διάλεξε η κυβέρνηση του ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ ο οποίος σε δηλώσεις του υποστήριξε /ότι θα έπρεπε να στραφεί στον περιορισμό των εξόδων και όχι στις περικοπές μισθών: «Η κυβέρνηση διαλέγει τον εύκολο δρόμο των περικοπών στους μισθούς, των επεμβάσεων στα δικαιώματα αντί της αύξησης των εσόδων και της περιστολής των σπαταλών» δήλωσε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπύρος Παπασπύρος.


star.gr
madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου