'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Στα βήματα της Ελλάδας!!!!!

Μεγαλώνει η κρίση στην Ευρώπη. Η Ιρλανδία αυτή τη φορά είναι επί της ουσίας έτοιμη να αφεθεί στην αγκαλιά του ΔΝΤ, αν και επισήμως δεν το επιβεβαιώνουν από το Δουβλίνο. 

 Ωστόσο ανεπίσημα έχουν ξεκινήσει ήδη οι συζητήσεις.

Μεταξύ 45 και 90 δισεκατομμύρια ευρώ, αναμένεται το πακέτο βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ιρλανδία, που συζητείται, ανάλογα με το αν το Δουβλίνο χρειαστεί υποστήριξη για το τραπεζικό του σύστημα,  σύμφωνα με πηγές μέσα από την ευρωζώνη.

Αν και  Ιρλανδία δεν έχει ζητήσει επίσημα την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της ΕΕ,  πηγές από την ευρωζώνη δήλωσαν χθες στο Ρόιτερς ότι έχουν ήδη ξεκινήσει συζητήσεις για το θέμα.
Ωστόσο, την πεποίθηση ότι η Ιρλανδία μπορεί να καταφέρει μόνη της, εξέφρασε σήμερα ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Ντομινίκ Στρος-Καν μία ημέρα μετά τις διαβεβαιώσεις του προέδρου του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ότι η ιρλανδική κυβέρνηση δεν έχει ζητήσει βοήθεια.

Ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC) στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας ότι η Ιρλανδία δεν έχει ζητήσει τη βοήθεια του ΔΝΤ.

"Μέχρι στιγμής δεν έχω λάβει τέτοιο αίτημα και πιστεύω ότι η Ιρλανδία μπορεί να τα καταφέρει καλά", δήλωσε ο Στρος-Καν.

Πηγές από την ευρωζώνη είχαν δηλώσει χθες στο Ρόιτερς ότι γίνονται συζητήσεις για την πιθανότητα παροχής βοήθειας στην Ιρλανδία, ενώ ένας αξιωματούχος δήλωσε ότι είναι πολύ πιθανό η Ιρλανδία να λάβει οικονομική βοήθεια από την ΕΕ.

Το Δουβλίνο πάντως έχει επανειλημμένα διαψεύσει ότι σκοπεύει να ζητήσει την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της ΕΕ.

"Είμαστε έτοιμοι και ελέγχουμε την κατάσταση σε στενή συνεργασία με τις ιρλανδικές αρχές" δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Ολι Ρεν στο φινλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο YLE, προσθέτοντας ότι το θέμα της Ιρλανδίας θα συζητηθεί στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη.

Πάντως ο Στρος-Καν δήλωσε από τη μεριά του ότι δεν γνωρίζει τίποτα για συζητήσεις σχετικά με την παροχή βοήθειας στην Ιρλανδία από την ΕΕ, ενώ ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ αρνήθηκε σήμερα να κάνει κάποιο σχόλιο για το θέμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου