'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Θέμα πρόωρων εκλογών θέτει ο Καστανίδης...

Για επαναδιαπραγμάτευση συγκεκριμένων όρων του μνημονίου, μίλησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, προσθέτοντας ακόμη ότι η μείωση του ελλείμματος πρέπει να γίνει με ηπιότερους ρυθμούς και σε μακρύτερο χρόνο.
«Υπάρχει μια εμμονή όχι τόσο από την πλευρά του ΔΝΤ όσο από την πλευρά της Ευρώπης να τηρηθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα μέχρι το 2013 μείωσης του ελλείμματος. Αυτή η εμμονή οδηγεί σε βαθύτερη ύφεση. Όσο λοιπόν πιέζουμε σε επιπλέον εισπρακτικά μέτρα και είμαστε στον φαύλο κύκλο της ύφεσης τόσα λιγότερα....
έσοδα θα έχουμε», παρατήρησε ο κ. Καστανίδης σε δηλώσεις του στον Real FM.
«Εγώ λοιπόν είμαι της γνώμης ότι από την πλευρά της κυβέρνησης στο πλαίσιο των υποχρεώσεων μας με τους δανειστές μας, είναι να επαναδιαπραγματευτούμε συγκεκριμένους όρους του μνημονίου», υπογράμμισε ο υπουργός Δικαιοσύνης.
Μιλώντας για το υψηλό ποσοστό αποχής στις εκλογές, είπε πως αυτό εξηγείται μόνο με την εκδήλωση αμφισβήτησης ενός μεγάλου τμήματος του εκλογικού σώματος προς το πολιτικό σύστημα.
«Είναι προφανές ότι ο κόσμος δυσκολεύεται, έχει πολλά ερωτήματα. ο ελληνικός λαός αισθάνεται πως αναλαμβάνει υπέρμετρα βάρη στην προσπάθεια να βγει η χώρα από την κρίση , άρα οι πολίτες δικαίως ή αδίκως λένε ότι επιβαρυνόμαστε και δεν θέλουμε άλλη τέτοια επιβάρυνση», δήλωσε συγκεκριμένα, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση θα πρέπει να σκεφθεί τι ακριβώς πρέπει να κάνει «για να αντιστοιχηθούμε προς το μήνυμα που μας στέλνουν οι εκλογείς».
Ο κ. Καστανίδης άφησε επίσης να εννοηθεί ότι θα έπρεπε να γίνουν πρόωρες εκλογές, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά: «Η χώρα βρίσκεται σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Θα πρέπει να έχει μία εθνική συμφωνία με τον κόσμο και συνεπώς θα ήταν λογικό σε έγκαιρο χρόνο, ανεξαρτήτως από διλήμματα σε αυτοδιοικητικές εκλογές να τεθεί το ερώτημα αν η Ελληνική κοινωνία παρέχει την εμπιστοσύνη της σε μία Κυβέρνηση να τραβήξει το γολγοθά της».

http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/11/blog-post_4829.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου