'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Ζόρισαν οι φοιτητές τον Παπακωνσταντίνου!!!



ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΕΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΚΑΙ ΦΥΓΗ ΝΕΩΝ

Αποκλείει περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων με δηλώσεις του από το Λονδίνο ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και επιρρίπτει στην τρόικα την ευθύνη για τα επώδυνα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί. Στο CNN όμως τα είπε «ροδάνι» Μιλώντας από τη βρετανική πρωτεύουσα σε διεθνή τηλεοπτικά μέσα ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι δεν θα κοπούν περαιτέρω οι μισθοί και οι συντάξεις, ούτε πρόκειται να γίνουν νέες αυξήσεις στη φορολογία πέραν των ανακοινωθεισών. Υπογράμμισε όμως ότι υπάρχει ακόμα περιθώριο περικοπής των δημόσιων δαπανών.
Απαντώντας δε σε ερωτήσεις φοιτητών του London School of Economics, παραδέχτηκε ότι η τρόικα έλαβε τις αποφάσεις για τις αιματηρές μειώσεις μισθών και συντάξεων.
Ο Ελληνας υπουργός ολοκλήρωσε προχθές το ταξίδι του στο Λονδίνο, όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους των διεθνών μέσων ενημέρωσης και με Ελληνες τραπεζίτες στη Βρετανία. Το βράδυ της Δευτέρας εμφανίστηκε μπροστά σε περίπου 500 φοιτητές και άλλους καλεσμένους για την ετήσια ομιλία του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του London School of Economics.
Ο,τι κόψαμε, κόψαμε
**Με δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ο κ. Παπακωνσταντίνου απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων περικοπών μισθών και συντάξεων ή αύξησης φόρων πέραν εκείνων που έχουν ήδη ανακοινωθεί, επισήμανε όμως ότι «υπάρχει περιθώριο περαιτέρω συγκράτησης των δαπανών, πράγμα που προσπαθούμε να κάνουμε στον προϋπολογισμό του 2011».
Σε άλλα δίκτυα επανέλαβε ότι αποκλείει την αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας και ότι είναι αισιόδοξος για τη συνολική πορεία της οικονομίας, ενώ προβλέπει θετικό ρυθμό ανάπτυξης το τελευταίο τέταρτο του 2011.
Κατά την παρουσία του στο London School of Economics, του οποίου απόφοιτος είναι και ο ίδιος, ο κ. Παπακωνσταντίνου απέφυγε τις ερωτήσεις δημοσιογράφων, αναγκάστηκε όμως να απαντήσει στις -ενδεχομένως σκληρότερες- ερωτήσεις φοιτητών.
Υποψήφιος διδακτορικού ρώτησε τον κ. Παπακωνσταντίνου πώς είναι δυνατόν οι γονείς του, που είναι καθηγητές στην Ελλάδα, να βλέπουν τους μισθούς τους να μειώνονται ενώ η φοροδιαφυγή εξακολουθεί να οργιάζει. Ο Ελληνας υπουργός τα... έριξε στην τρόικα και απάντησε:
«Προσπάθησα να πείσω την τρόικα λέγοντας "κοιτάξτε, αλλάζουμε τον φορολογικό νόμο και αυτό θα φέρει αυξημένα έσοδα", και εκείνοι μου είπαν: "Για την ώρα σε παρακαλούμε κόψε τους μισθούς, αύξησε τον ΦΠΑ και μετά συζητάμε τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για τη φορολογική μεταρρύθμιση"».
Πολλοί Ελληνες φοιτητές του διακεκριμένου βρετανικού πανεπιστημίου ζήτησαν από τον κ. Παπακωνσταντίνου να εξηγήσει πώς σκοπεύει να σταματήσει τη «φυγή εγκεφάλων» από τη χώρα και να βελτιώσει τις συνθήκες στην αγορά εργασίας ώστε να επιστρέψουν οι χιλιάδες Ελληνες φοιτητές που βρίσκονται στο εξωτερικό.
Μακάρι
Δεν έλαβαν πειστική απάντηση. «Αυτό είναι το δυσκολότερο ερώτημα. Μακάρι να μπορούσα να σας πω ότι υπάρχουν δουλειές για τους νέους... δεν έχουμε το περιβάλλον γι' αυτό ακόμα. Θα το καταφέρουμε, όμως δεν ξέρω πόσο γρήγορα».
Ο κ. Παπακωνσταντίνου επισήμανε ότι η εμπιστοσύνη των αγορών αποτελεί προϋπόθεση για την επιστροφή της Ελλάδας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, ενώ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες όπου το κράτος έθεσε σε κίνδυνο τις τράπεζες και όχι τούμπαλιν, όπως συνέβη για παράδειγμα στην Ιρλανδία. *  



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου