'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Ξεσηκωμός φοιτητών!!!

Πάνω από 20.000 φοιτητές έσπασαν τα τζάμια και εισέβαλαν στα γραφεία του Συντηρητικού Κόμματος της Βρετανίας μετά από διαδήλωση για την αύξηση στα δίδακτρα.

Βρετανοί φοιτητές εισέβαλαν σήμερα στο κτήριο που στεγάζει την έδρα του Συντηρητικού Κόμματος στο Λονδίνο αφού προηγουμένως είχαν σπάσει τα τζάμια, κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης κατά του τριπλασιασμού των διδάκτρων στα Πανεπιστήμια, η οποία μεταδιδόταν απ’ ευθείας από την τηλεόραση.

Οι φοιτητές άναψαν επίσης φωτιές έξω από το κτήριο, την είσοδο του οποίου έσπευσε να αποκλείσει με δυνάμεις της η αστυνομία, αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης τουλάχιστον 20.000 φοιτητών, σύμφωνα με την αστυνομία, ενάντια στο κυβερνητικό πρόγραμμα που αυξάνει τα δίδακτρα στις βρετανικές πανεπιστημιακές σχολές.


 Πρόκειται για τη σημαντικότερη διαδήλωση που διοργανώθηκε αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά της η συντηρητική κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον, τον περασμένο Μάιο.

"Οι πολιτικοί μοιάζει να μην ενδιαφέρονται για ό,τι συμβαίνει. Θα έπρεπε να παίρνουν χρήματα από εκείνους που κερδίζουν περισσότερα, εκείνους που έχουν επταψήφιους μισθούς, και όχι από τους φοιτητές που δεν έχουν λεπτά", τόνισε η Άνα Τέναντ-Σίρεν, φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Όλστερ στο Κόλεραιν.

Σήμερα, τα δίδακτρα για τος ευρωπαίους και βρετανούς φοιτητές στα Πανεπιστήμια της Γηραιάς Αλβιόνος δεν μπορούνε να ξεπεράσουν τις 3.290 λίρες  ανά φοιτητή και κατ’ έτος. Εντούτοις, η κυβέρνηση του Κάμερον σκοπεύει να επιτρέψει στα Πανεπιστήμια να τα αυξήσουν έως και μέχρι τις 6.000 λίρες και σε ορισμένες "ειδικές περιπτώσεις" στις 9.000 λίρες.

http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου