'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Απαγόρευσαν σε μαθήτρια να πάει σε σχολικό χορό με την φιλενάδα της!!

Αναστάτωση έχει προκαλέσει η απαγόρευση λυκείου θηλέων σε μαθήτρια να πάει σε σχολική εκδήλωση με τη σύντροφό της

Αναστάτωση έχει προκληθεί από την απόφαση του ιδιωτικού σχολείου της Μελβούρνης, Ivanhoe Girls Grammar, να απαγορεύσει σε 16χρονη μαθήτρια να πάει στον χορό του σχολείου με τη σύντροφό της.



Το σχολείο υποστηρίζει ότι η απαγόρευση δεν έχει να κάνει με το φύλο της συντρόφου της κοπέλας, αλλά με το γεγονός ότι η εκδήλωση ήταν μόνο για μαθητές της Β' λυκείου, ενώ η φίλη της καταγγέλλουσας ήταν από μια τάξη μικρότερη.
 
Το θέμα, που απασχόλησε και τον πολιτειακό οργανισμό Ίσων Ευκαιριών, μετά την προσφυγή του πατέρα της μαθήτριας, έχει πάρει διαστάσεις.
 
Η εφημερίδα «The Age» αφιέρωσε σήμερα άρθρο στην πρώτη της σελίδα, το οποίο συνοδευόταν από μια μεγάλη φωτογραφία που έδειχνε τις δύο κοπέλες, που φορούσαν τη σχολική τους στολή, αγκαλιασμένες.
Όλα άρχισαν πριν αρκετές εβδομάδες όταν η 16χρονη μαθήτρια του Ivanhoe, Χάνα Γούλιαμς, πληροφόρησε τη διεύθυνση του σχολείου, ότι στον καθιερωμένο σχολικό χορό, που γίνεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή, σχεδιάζει να προσέλθει, όχι με αγόρι συνοδό, ως είθισται, αλλά με τη 15χρονη φίλη της, Σαβάνα Σάπσκι.
 
Η διεύθυνση του σχολείου τής εξήγησε ότι σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό του Ivanhoe, αυτό δεν μπορεί να γίνει, αλλά η μαθήτρια επέμενε στην απόφασή της να συνοδεύεται από τη φιλενάδα της.
Αναφερόμενη στο θέμα, είπε μεταξύ άλλων στην εφημερίδα «The Age», ότι η απόφαση του σχολείου ήταν άδικη.
 
"Κατέβαλα πολλές προσπάθειες για να βρεθεί μια λύση", είπε η Χάνα και πρόσθεσε:
"Συζήτησα με τη διευθύντρια, οι συμμαθήτριές μου ανάρτησαν αφίσες στο σχολείο στηρίζοντας την επιλογή μου να συνοδεύομαι από τη φιλενάδα μου, αλλά τελικά δεν έγινε τίποτα".
 
Ο πατέρας της Χάνα, Πήτερ Γούλιαμς, κατέφυγε στον οργανισμό Ίσων Ευκαιριών (Equal Opportunities Board) καταγγέλλοντας ότι το σχολείο έκανε διακρίσεις εις βάρος των σεξουαλικών προτιμήσεων της κόρης του.
 
"Το ιδιωτικό γυμνάσιο υποστήριζε, ότι επειδή είναι σχολείο αποκλειστικά για κορίτσια", τόνισε ο πατέρας, "ήθελε στον χορό να παρευρίσκονται αγόρια. Πιστεύω ότι ο ισχύον κανονισμός είναι αναχρονιστικός και δημιουργεί το αίσθημα διακρίσεων εις βάρος των ομοφυλόφιλων κοριτσιών".
 
Τον περασμένο Ιανουάριο ο Πήτερ Γούλιαμς, συναντήθηκε με τη διεύθυνση του σχολείου και τους γνωστοποίησε τις απόψεις του, αλλά δεν κατάφερε να τους πείσει να αλλάξουν στάση.
 
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η άκαμπτη στάση του σχολείου πάνω στο θέμα ανάγκασε την κόρη του να αλλάξει σχολείο και να εγγραφεί στο γυμνάσιο του Swinburne, το οποίο έχει πιο προοδευτική στάση απέναντι στο θέμα.
Στο ίδιο σχολείο εγγράφηκε και η φιλενάδα της Σαβάνα και από τη νέα σχολική χρονιά τα κορίτσια θα είναι παρέα.
 
Και η μητέρα της Σαβάνα υποστήριξε την απόφαση της κόρης της να αλλάξει σχολείο για να είναι μαζί με τη φίλη της.
 
newsit.gr 
http://www.ierosagon.org/2010/11/blog-post_6532.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου