'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

To μυστήριο του γυναικείου οργασμού για τους επιστήμονες!!!

To μυστήριο του γυναικείου οργασμού ξεδιαλύνουν οι νευροεπιστήμονες καθώς κατάφεραν να απεικονίσουν τι ακριβώς συμβαίνει στον εγκέφαλο της γυναίκας , όταν τον βιώνει.
 
Οι επιστήμονες του .Πανεπιστημίου Ράτζερς του Νιου Τζέρσεϊ , με τη βοήθεια μιας νέας τεχνικής , ανακάλυψαν ότι η σεξουαλική διέγερση, στην κορύφωσή της, συνοδεύεται από διαδοχικές αντιδράσεις που επιδρούν σε 30 διαφορετικά σημεία του εγκεφάλου και στο κεντρικό νευρικό σύστημα.


«Στις γυναίκες, ο οργασμός επιδρά και στο μυαλό και στο σώμα», τονίζει στους «Τimes» ο καθηγητής Ψυχολογίας και επικεφαλής της έρευνας Μπάρι Κοµισαρούκ. Επίσης στη διάρκεια παλαιότερης έρευνας, ανακάλυψαν ότι... ο γυναικείος οργασμός τείνει να διαρκεί περισσότερο από τον ανδρικό και μπορεί να είναι πολλαπλός.


Η επίδραση στο νευρικό σύστημα είναι τόσο ισχυρή, ώστε η γυναίκα που βιώνει τον οργασμό, προσωρινά μπορεί να χάσει την αίσθηση του πόνου.


Οι ερευνητές έβαλαν οκτώ γυναίκες σε μαγνητικούς τομογράφους και τις ζήτησαν να αυνανιστούν μέχρι να φθάσουν σε οργασμό. Όλες τους, παρά το κλινικό περιβάλλον, τα κατάφεραν και μάλιστα οι πιο πολλές σε λιγότερο από πέντε λεπτά.


Ο τομογράφος τραβούσε φωτογραφίες του εγκεφάλου των γυναικών κάθε δυο δευτερόλεπτα, δίνοντας πληροφορίες στους επιστήμονες σχετικά με τα μέρη του εγκεφάλου που ενεργοποιούνταν. Ο οργασμός δεν συνδέεται μόνο με το κύκλωμα επιβράβευσης του εγκεφάλου, όπως συμβαίνει για παράδειγμα με τα γλυκά, αλλά και με την ορθολογική σκέψη. Όταν οι γυναίκες έφθαναν στην κορύφωση η δραστηριότητα του εγκεφάλου ήταν πολύ αυξημένη.


Ο παρόμοιος τρόπος αντίδρασης σε όλες τις γυναίκες, είναι ένα γεγονός που θα μπορούσε να βοηθήσει τους επιστήμονες να έχουν εικόνα για τον οργασμό και να μπορέσουν να βοηθήσουν όσες πάσχουν από κάποιο είδος σεξουαλικής δυσλειτουργίας.


newscity1
http://alepounews.blogspot.com/2010/11/to.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου