'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

600.000 για μια τραγωδία, τρία χρόνια μετά….

Πρωτόγνωρο για τα τοπικά δεδομένα είναι το ύψος της αποζημίωσης που επιδίκασε το Τριμελές Πρωτοδικείο Μυτιλήνης κατά... του Βοστάνειου για την υπόθεση της 26χρονης μητέρας Στέλλας Αξαρλή της οποίας ο θάνατος είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη της Λέσβου στις 5 Νοεμβρίου του 2007.



Το δικαστήριο αποδέχθηκε εν μέρει το περιεχόμενο της αγωγής που κατέθεσαν σε βάρος του νοσοκομείου Μυτιλήνης, ο σύζυγος της Κυριακός Κουνιαρέλλης και ο μόλις 3 ετών σήμερα γιος τους Ταξιάρχης επιδικάζοντας το ποσό μαμούθ των 600.000 ευρώ




Το δικαστήριο καταγράφοντας τόσο τις απόψεις της οικογένειας της θανούσας όσο και την πλευρά του νοσοκομείου και των εμπλεκομένων γιατρών του Βοστάνειου και του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» των Αθηνών επιδίκασε στον σύζυγο ποσό ύψους 200.000 ευρώ ως αποζημίωση για ψυχική οδύνη και για λόγους στέρησης διατροφής για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ενώ για τον μικρό Ταξιάρχη επιδικάζει αποζημίωση 300.000 ευρώ καθώς επίσης και ένα ποσό το οποίο θα καταβάλλεται στην οικογένεια σε μηνιαία βάση από το νοσοκομείο για την ανατροφή του παιδιού μέχρι την ενηλικίωση του το 2025.





Πάντως η υπόθεση από δικαστικής πλευράς φαίνεται ότι δεν θα κλείσει σε αυτό το σημείο, καθώς το νοσοκομείο Μυτιλήνης μπροστά σε ένα τέτοιο ύψος αποζημίωσης που καλείται να καταβάλει, θα εφεσιβάλει την πρωτόδικη απόφασή.

Να σημειωθεί ότι η απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Μυτιλήνης δεν ήταν αναμενόμενη, τουλάχιστον σε αυτό το ύψος της αποζημίωσης για το νοσοκομείο Μυτιλήνης. Και τούτο, καθώς το Νοσοκομείο έχει κατά κάποιο τρόπο «κερδίσει» έστω και έμμεσα το ποινικό μέρος, καθώς με δικηγόρο τον Στέλιο Κύνδερλη οι αλλεπάλληλες προσφυγές της οικογένειας στην Ποινική Δικαιοσύνη πέρασαν στο Αρχείο χωρίς να απαγγελθούν κατηγορίες.

Η υπόθεση Αξαρλή

Η αγωγή της οικογένειας είχε επιδικαστεί πριν από 3 μήνες περίπου στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Μυτιλήνης ενώ η απόφαση του δικαστηρίου όπως συμβαίνει σε αυτές τις υποθέσεις δεν εκδίδεται άμεσα. Η οικογένεια Αξαρλή έλαβε την απόφαση στα χέρια της μόλις την Παρασκευή ενώ εντός των ημερών αναμένεται να ενημερωθεί και ο διοικητής του νοσοκομείου.

Υπενθυμίζουμε ότι η 26χρονη Στέλλα Αξαρλή – Κουνιαρέλλη, έπασχε από καρκίνο του μαστού, αλλά αντιμετωπίστηκε το 2007 από το Νοσοκομείο ως περιστατικό μαστίτιδας με αποτέλεσμα, μετά από 4 μήνες, όταν το νόσημα διαγνώστηκε στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», να είναι πλέον αργά για εκείνη, μια και ο καρκίνος βρισκόταν σε προχωρημένο στάδιο και η άτυχη γυναίκα όντας 5 μηνών έγκυος ήταν αδύνατον να υποβληθεί σε χημειοθεραπεία εφόσον δεν μπορούσε να γίνει διακοπή της κύησης.

Η Στέλλα Αξαρλή πέθανε το Νοέμβριο του ίδιου χρόνου, ενώ η περίπτωση, προστέθηκε ως άλλη μια «μαύρη σελίδα» στα ιατρικά χρονικά της Λέσβου. Η οικογένεια της άτυχης κοπέλας στράφηκε με δύο αγωγές κατά του Ελληνικού Δημοσίου και κατά του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, διεκδικώντας δικαίωση για το μικρό παιδάκι που άφησε η μητέρα πίσω της, τον Ταξιάρχη που μεγαλώνει με τη φροντίδα του πατέρα του και των παππούδων.

Δράμα…

Σύμφωνα με την οικογένεια, αν οι γιατροί στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης είχαν διαγνώσει έγκαιρα τον καρκίνο και δεν τη θεράπευαν για «μαστίτιδα», οι πιθανότητες που θα είχε η ατυχή Στέλλα για να κερδίσει τη μάχη με τη ζωή θα ήταν σοβαρές.

Υπενθυμίζουμε ότι αρχές καλοκαιριού του 2007 και ενώ η Στέλλα ήταν δύο μηνών έγκυος, αισθάνθηκε πόνους στο στήθος. Αμέσως απευθύνθηκε στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης. Εκεί, όπως καταγγέλλει ο πατέρας της, Βασίλης Αξαρλής (ο οποίος είναι υπάλληλος του νοσηλευτικού ιδρύματος), της είπαν ότι δεν είναι κάτι σοβαρό και ότι πρόκειται το πιθανότερο για «μυϊκό πόνο».

Οι ενοχλήσεις συνεχίζονταν και η Στέλλα νοσηλεύτηκε δύο φορές από τρεις ημέρες, με διάγνωση μαστίτιδας και της χορηγήθηκε αντιβίωση. Οι πόνοι ωστόσο συνέχιζαν να γίνονται εντονότεροι και κάτω από αυτές τις εξελίξεις, με 2 μήνες καθυστέρηση (κι ενώ πλέον η άτυχη κοπέλα δεν μπορούσε να προχωρήσει σε διακοπή της κύησης), απευθύνθηκε στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», όπου γιατροί από την Αθήνα ενημέρωναν τους οικείους τους ότι έπασχε από καρκίνο του μαστού και μάλιστα σε προχωρημένο στάδιο.

Λόγω της εγκυμοσύνης, η εξέλιξη της νόσου ήταν ραγδαία ενώ η Στέλλα δεν μπορούσε πλέον να υποβληθεί σε χημειοθεραπεία. Η οικογένεια Αξαρλή βίωσε ένα πραγματικό δράμα βλέποντας την άτυχη 26χρονη να αργοσβήνει αβοήθητη με τον καρκίνο να κάνει μεταστάσεις στα οστά και στον πνεύμονα. 

Τον Οκτώβριο του 2007, η άτυχη γυναίκα γέννησε πρόωρα με καισαρική τομή κατά τον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης τον Ταξιάρχη, με βάρος μόλις 800 γραμμάρια. Μετά τη γέννα άρχισε ισχυρές χημειοθεραπείες… ήταν όμως αργά.

Η εικόνα της 26χρονης ετοιμοθάνατης (με το μαντίλι στο κεφάλι για να καλύπτει τα «σημάδια» της χημειοθεραπείας) που κρατούσε στα χέρια της το βρέφος, προκάλεσε εκείνη την περίοδο σοκ στην τοπική κοινωνία.


stakarfia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου