'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Υπέρ των αυστηρότερων ελέγχων για την οπλοκατοχή οι Αμερικανοί

Η συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικανών που κατέχουν όπλα, αλλά και όλων των Αμερικανών γενικά, τάσσονται υπέρ της εφαρμογής... αυστηρότερων μέτρων σε ότι αφορά την οπλοκατοχή, ώστε να αποφευχθεί η κατοχή όπλων από εγκληματίες, ανθρώπους με νοητικά προβλήματα ή ψυχικές νόσους και όσους απαγορεύεται από το νόμο να έχουν όπλα, προκύπτει από δημοσκόπηση.

Το 81% αυτών που διαθέτουν όπλα και το 86% όλων των Αμερικανών υποστηρίζουν ότι πρέπει να είναι υποχρεωτικοί οι έλεγχοι του ιστορικού των αγοραστών όπλων, ανεξάρτητα από το αν αγοράζουν το όπλα από κατάστημα με άδεια ή από ιδιώτη σε εκθέσεις όπλων.


Ποσοστό 90% των ερωτηθέντων και από τις δύο ομάδες υποστηρίζουν επίσης ότι πρέπει να καλυφθούν τα κενά στις βάσεις δεδομένων της κυβέρνησης που έχουν σχεδιαστεί για να αποτρέπουν εγκληματίες, ψυχικά διαταραγμένους ανθρώπους και άλλους να αποκτούν όπλα.


Η δημοσκόπηση σε 1.003 ψηφοφόρους πραγματοποιήθηκε από τις 11 ως τις 13 Ιανουαρίου από δύο εταιρίες δημοσκοπήσεων την American Viewpoint και την Momentum Analysis και δόθηκε στη δημοσιότητα από την οργάνωση Δήμαρχοι εναντίον της Παράνομης Οπλοκατοχής (Mayors Against Illegal Guns).


Το μακελειό της 8ης Ιανουαρίου στην Αριζόνα που στοίχισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους επανέφερε το θέμα του κατά πόσο είναι αξιόπιστο το σύστημα ελέγχου του ιστορικού των αγοραστών ώστε να μην μπορούν να αγοράζουν επικίνδυνοι άνθρωποι όπλα.


Αν και υπήρχαν στοιχεία που έδειχναν ότι ο δράστης του μακελειού στην πόλη Τουσόν, ο Τζάρεντ Λι Λάφνερ, 22 ετών, είχε και πριν διαταραγμένη και προβληματική συμπεριφορά, μπόρεσε να αγοράσει νόμιμα το όπλα που χρησιμοποίησε από κατάστημα με αθλητικά είδη.


Ο ομοσπονδιακός νόμος απαγορεύει την κατοχή όπλων από όσους έχουν κριθεί από δικαστήρια ή άλλη δικαστική αρχή ότι αποτελούν κίνδυνο για τον εαυτό τους ή τους άλλους. Επίσης απαγορεύεται να έχουν όπλα όσοι έχουν καταδικαστεί, οι φυγάδες και οι χρήστες ναρκωτικών.


Για την αγορά όπλου από ένα κατάστημα με άδεια απαιτείται ο έλεγχος του ιστορικού του αγοραστή, όμως ο ομοσπονδιακός νόμος στις περισσότερες πολιτείες δεν προβλέπει ανάλογους ελέγχους για όσους αγοράζουν όπλα από ιδιώτες πωλητές σε εκθέσεις.


Οι ειδικοί τονίζουν πως ακόμα και αν γίνονται έλεγχοι, οι άνθρωποι που έχουν ιστορικό ψυχικών διαταραχών, είναι δύσκολο να εντοπιστούν, γιατί δεν υπάρχει επίσημη δικαστική διαδικασία που να πιστοποιεί ότι είναι επικίνδυνοι. Επίσης πολλές πολιτείες καθυστερούν στην ενημέρωση της κεντρικής βάσης δεδομένων του FBI για τους ανθρώπους που έχουν ψυχικά προβλήματα.



Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ
PROTO THEMA
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου