'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Λείψανα κάτω από την παιδική χαρά...

Σύµφωνα µε ιστορικούς και ακτιβιστές, εκεί θάφτηκαν µαζικά αιχµάλωτοι πολέµου, οι οποίοι έπεσαν θύµατα ενός απάνθρωπου προγράµµατος ιατρικών πειραµάτων. 
 
Στο πάρκο σήµερα τίποτα δεν θυµίζει το σκοτεινό παρελθόν του. 


Το Τογιάµα βρίσκεται σε µια δενδρόφυτη περιοχή στο κέντρο της ιαπωνικής πρωτεύουσας, όπου φιλοξενούνται νοσοκοµεία, πανεπιστήµια και γήπεδα τένις. Ηλικιωµένοι κάνουν βόλτες µε τα σκυλάκια τους και οι νεώτεροι τζόκινγκ.

Σύµφωνα ωστόσο µε µαρτυρίες, το πάρκο Τογιάµα είναι ο µαζικός τάφος των θυµάτων ενός από τα µεγαλύτερα εγκλήµατα της Ιαπωνίας. Σύµφωνα µε ιστορικούς αλλά και ακτιβιστές, στο υπέδαφος τουπάρκου βρίσκονται τα λείψανα αιχµαλώτων πολέµου, κυρίως Κινέζων, οι οποίοι άφησαν την τελευταία τους πνοή ως πειραµατόζωα ενός προγράµµατος πειραµάτων από στρατιωτικούς γιατρούς σε ζωντανούς ανθρώπους. 

Την υπόθεση του µαζικού τάφου ενισχύει το γεγονός ότι σε ανασκαφές θεµελίωσης πριν από 21 χρόνια είχαν βρεθεί στο πάρκο ακρωτηριασµένα πτώµατα και οστά. Η κατεδάφιση ενός παλιού συγκροτήµατος διαµερισµάτων δίνει τη δυνατότητα στις Αρχές να προχωρήσουν σε νέες ανασκαφές προκειµένου να εκτιµηθεί το µέγεθος της τραγωδίας. 

Οργανώσεις για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωµάτων, που πιέζουν εδώ και χρόνια για τη διερεύνηση του εγκλήµατος, θεωρούν ότι η Ιαπωνία έχει ηθική υποχρέωση να αναµετρηθεί µε το παρελθόν της. «Εµείς οι Ιάπωνες πρέπει να αποδεχθούµε τις ωµότητεςπου διαπράξαµε εις βάρος άλλωνχωρών. Αν δεν γίνει αυτό, δεν θα υπάρξει ποτέ πραγµατική κατανόηση µετην Κίνα», δηλώνει στους «Times» οακτιβιστής Καζουγιούκι Καουαµούρα.

Η «Μονάδα 731»

Από την περίοδο που διαπράχθηκε το έγκληµα έχουν περάσει σχεδόν 70 χρόνια.

Ηταν ηεποχή πουο ιαπωνικός αυτοκρατορικός στρατός εισέβαλε στη Μαντσουρία. Στην κινεζική πόλη Χαρµπίν εγκαταστάθηκε έναειδικό σώµα, το οποίο ονοµαζόταν Τµήµα Προλήψεως Επιδηµιών και Ανεφοδιασµού Υδατος, αλλά ήταν ευρύτερα γνωστό ως Μονάδα 731. Η αποστολή του ήταν η δηµιουργία βιολογικών και χηµικών όπλων, µεταξύ των οποίων οάνθραξ και η βουβωνική πανώλης. 


Οι γιατροί της Μονάδαςεξέταζαν ανατοµικά ασθενείς αιχµαλώτους πολέµου ενώ ήταν ακόµη ζωντανοί. Τα πειραµατόζωα δεν ήταν µόνο Κινέζοι, αλλά και Ρώσοι, Ευρωπαίοι και Μογγόλοι. 

Το αρχηγείο της Μονάδας 731 βρισκόταν στη Σχολή Στρατιωτικής Ιατρικής του Τόκιο, στο πάρκο Τογιάµα. Για τη σχέση ανάµεσα στην τραγωδία της Μαντσουρίας και τα ιατρικά εργαστήρια του Τόκιο κυκλοφορούσαν µόνο φήµες έως το 1989, χρονιά που κατασκευάστηκε ένα νέο ιατρικό κέντρο εκεί όπου άλλοτε ήταν το κτίριο της Μονάδας 731. 

Κατά τη διάρκεια των εργασιών βρέθηκε µια κρύπτη µε οστά, στα οποία εντοπίστηκαν ίχνη πειραµάτων.
 
Η ΑΛΗΘΕΙΑ για την προέλευσή τους αποκαλύφθηκε από µια 88χρονη γυναίκα, πρώην νοσοκόµα: τα οστά προέρχονταν από πτώµατα που είχαν φτάσει στο εργαστήριο µε κιβώτια γεµάτα φορµόλη. Η ίδια δεν γνώριζε την προέλευση των πτωµάτων.


Ηξερε όµως τα τρία σηµεία του πάρκου όπου είχαν θαφτεί: το ένα ήταν η κρύπτη στο εργαστήριο και το άλλο η παιδική χαρά. Στο τρίτο είχε χτιστεί µια πολυκατοικία για να αποφευχθούν µελλοντικά οι ανασκαφές. Ο προϊστάµενος γιατρός της και επικεφαλής της Μονάδας έζησε σε εκείνη την πολυκατοικία µετά τον Β’ Παγκόσµιο Πόλεµο για να επιτηρεί το µέρος. 

Οι ιστορικοί υποψιάζονται ότι τα πτώµατα µεταφέρονταν στο Τόκιο για περαιτέρω έρευνα. Οπως τονίζει στους «Times» ο ιστορικός Σεϊτσί Μοριµούραµ, «τα πειράµατα των γιατρών της Μονάδας 731 δεν διαφέρουν από τα πειράµατα που έκαναν οι γιατροί των Ναζί στο Αουσβιτς».


ΤΑ ΝΕΑ
http://www.ierosagon.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου