'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Ηλικιωμένος στο εδώλιο γιατί μαχαίρωσε ληστή

Απεβίωσε μετά από εννιά μέρες ο τραυματίας

Θύμα και δράστης κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

 
Η ιδιάζουσα υπόθεση ανθρωποκτονίας απασχόλησε χθες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Πύργου. Στο εδώλιο κάθισαν ένας ηλικιωμένος άνδρας, κάτοικος χωριού του Αιγίου, και ένας 30χρονος, επίσης από το Αίγιο. Ο πρώτος κατηγορείται για ανθρωποκτονία και ο δεύτερος, μεταξύ άλλων, για ληστεία κατά συναυτουργία.

Η ιστορία διαδραματίστηκε στις 24 Νοεμβρίου 2008. Δύο νεαροί εισέβαλαν στο σπίτι του 77χρονου από ανασφάλιστη πόρτα και αφαίρεσαν 1.050 ευρώ. Ο ηλικιωμένος, που αντιλήφθηκε τους ληστές, άρπαξε ένα κουζινομάχαιρο και τραυμάτισε τον έναν από τους δράστες στο μηρό. Εννέα ημέρες αργότερα, ο τραυματίας υπέκυψε.


Ο ηλικιωμένος συνελήφθη αλλά δεν προφυλακίστηκε, καθώς με απόφαση της ανακρίτριας Αιγίου του επιβλήθηκαν μόνο περιοριστικοί όροι.


Ο 30χρονος συνεργός του νεκρού ληστή και συγκατηγορούμενος του 77χρονου, κατηγορείται για ληστεία κατά συναυτουργία, κλοπή από κοινού και προμήθεια από κοινού ναρκωτικών ουσιών για αποκλειστικά δική του χρήση.


Το ΜΟΔ Ηλείας, ξεκινώντας την εκδίκαση της υπόθεσης αναγκάστηκε να διακόψει διότι ο πρώτος κατηγορούμενος δεν είχε δικηγόρο και βάσει του νόμου, το δικαστήριο όρισε αυτεπάγγελτα δικηγόρο από τον Δικηγορικό Σύλλογο Πύργου. Ωστόσο η διαδικασία διεκόπη ξανά όταν διαπιστώθηκε ότι ένας από τους μάρτυρες της υπόθεσης ήταν απών.

Η υπόθεση πλέον θα παραπεμφθεί στο Εφετείο Πατρών, το οποίο είναι αρμόδιο να ορίσει νέα δικάσιμο.


Πηγή: www.ilianet.gr
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου