'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

«Έφαγαν» πόρτα γιατί φορούσαν τουρμπάνια

Απαγορεύτηκε σήμερα η είσοδος σε μια ομάδα τεσσάρων Ινδών Σιχ στην Εθνοσυνέλευση του Κεμπέκ στον Καναδά, επειδή αρνήθηκαν να βγάλουν τα τουρμπάνια τους, ενώ το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Οτάβας τους είχε δεχτεί.

Οι εκπρόσωποι της Παγκόσμιας Οργάνωσης των Σιχ είχαν προγραμματίσει να κάνουν παρουσίαση στην Εθνοσυνέλευση του Κεμπέκ σχετικά με το νόμο 94, που αφορά στις εθνικές κοινότητες και τις θρησκευτικές και πολιτιστικές πρακτικές τους.


Οι τέσσερις ταξίδεψαν στο Κεμπέκ Σίτυ από το Τορόντο, την Οττάβα και το Μόντρεαλ για να ρωτήσουν επίσημα αν τα μαχαίρια κατά τις θρησκευτικές τους τελετές αποτελούσαν πρόβλημα.


Οι φρουροί της Εθνοσυνέλευσης του Κεμπέκ τους πρότειναν να αφήσουν τα τουρμπάνια τους στον προθάλαμο του μεγάρου αλλά εκείνοι αρνήθηκαν κι έτσι τους απαγορεύτηκε η είσοδος.
Σύμφωνα με τις θρησκευτικές παραδόσεις των Σιχ, απαγορεύεται να βγάλουν το τουρμπάνι τους σε δημόσιο χώρο.

Οι εκπρόσωποι των Σιχ διαμαρτυρήθηκαν λέγοντας πως είναι ντροπή το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Οτάβας να τους δέχεται με τουρμπάνια και η Εθνοσυνέλευση του Κεμπέκ να τους αρνείται την είσοδο με την παραδοσιακή τους φορεσιά.

Η υπουργός Μετανάστευσης και Εθνικών Κοινοτήτων του Κεμπέκ Καθλίν Ουέιλ, δήλωσε πως το εν λόγω μέτρο έχει αποφασιστεί να τεθεί σε εφαρμογή από αξιωματούχους της ασφάλειας της Εθνοσυνέλευσης.

Το τμήμα ασφαλείας της Εθνοσυνέλευσης του Κεμπέκ ισχυρίζεται πως θεωρεί το τουρμπάνι ένα είδος όπλου και θα συνεχίσει να το απαγορεύει εκτός κι αν λάβει ειδικές εντολές από τους πολιτικούς του Κεμπέκ.


http://www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου