'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Ελλάς -Τουρκία σημειώσατε.... 1-0!!!

Η Ελλάδα ευημερεί περισσότερο από την Τουρκία, σύμφωνα με έρευνα του ανεξάρτητου βρετανικού οργανισμού ερευνών, Legatum Institute.

Το Ινστιτούτο αξιολόγησε τον υλικό πλούτο και την ευημερία των πολιτών για το 2010, σε 110 χώρες που καλύπτουν το 90% του παγκόσμιου πληθυσμού. Εκεί η Ελλάδα κατέλαβε την 39η θέση αφήνοντας πίσω την Τουρκία στην 80η θέση. Την πρώτη θέση κέρδισε η Νορβηγία και ακολούθησαν η Δανία και η Φινλανδία.

Σύμφωνα πάντα με το Ινστιτούτο ερευνών, η εκτίμηση περί ευημερίας βασίζεται στο συνδυασμό του πλούτου και της ποιότητας ζωής των ανθρώπων σε κάθε κράτος. Για την κατάταξη των χωρών, οι ερευνητές βασίστηκαν σε 8 κριτήρια που διαμορφώνουν το λεγόμενο «Δείκτη ευημερίας» . Και πια είναι αυτά; Η οικονομία, η επιχειρηματικότητα και οι ευκαιρίες, η διακυβέρνηση, η εκπαίδευση, η υγεία, η ασφάλεια, οι ατομικές ελευθερίες και το «κοινωνικό κεφάλαιο» που περιλαμβάνει την κοινωνική συνοχή, την αλληλεγγύη και την εμπιστοσύνη ανάμεσα στους πολίτες ενός κράτους.

Η βαθμολογία της Ελλάδας

Οι ερευνητές, μας βαθμολόγησαν με «μέτρια» - εξού και η κίτρινη σήμανση στο δείκτη ευημερίας- στην οικονομία, στην επιχειρηματικότητα και στις ευκαιρίες, στη διακυβέρνηση και στην ασφάλεια, ενώ στο «κόκκινο» είναι ο δείκτης ευημερίας για τις ατομικές ελευθερίες και το κοινωνικό κεφάλαιο. Πιο καλή βαθμολογία συγκεντρώσαμε στην εκπαίδευση και στην υγεία με σκορ 21 και 22 αντίστοιχα, όσο περίπου και η Βρετανία.

Είναι εντυπωσιακό ότι Ελλάδα και Τουρκία, συγκέντρωσαν την ίδια χαμηλή βαθμολογία στις δύο τελευταίες κατηγορίες δηλαδή στις ατομικές ελευθερίες και στο κοινωνικό κεφάλαιο, κάτι που κόστισε στη δεύτερη στην 80η θέση της λίστας.

Για την ιστορία να πούμε ότι η Βρετανία κατέλαβε την 13η θέση, η Γερμανία τη 15η , η Ιαπωνία την 18η, η Γαλλία την 19η, ενώ αρκετά χαμηλά στην κατάταξη των χωρών βρίσκονται η Κίνα, η Ρωσία και η Ινδία.


Συντάκτης:Μαργαρίτα Τζαγκαράκη
http://www.newsbomb.gr/koinonia/story/ellada-tourkia-1-0

1 σχόλιο: