'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Τουλάχιστον 14 νεκροί από έκρηξη βόμβας στην Καμπότζη..

Τουλάχιστον δεκατέσσερις πολίτες της Καμπότζης σκοτώθηκαν από την έκρηξη αντιαρματικής νάρκης που είχε μείνει εγκαταλελειμμένη σε μια απομακρυσμένη περιοχή της χώρας από την εποχή του πολέμου.

Μεταξύ των νεκρών ήταν ένα βρέφος-κοριτσάκι-κι εννέα γυναίκες, δήλωσε ο Μπιτ Σάμπο, αξιωματούχο της αστυνομίας στην επαρχία Μπαταμπάνγκ, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας. Η έκρηξη σημειώθηκε την Τρίτη, όταν το τρακτέρ και η καρότσα με τους επιβάτες πάτησε τη νάρκη, πρόσθεσε.


«Δε χρησιμοποιούσαν αυτόν τον δρόμο συχνά. . . αυτή τη φορά έκοψαν δρόμο», είπε ο Σάμπο, προσθέτοντας ότι ουδείς γνωρίζει πόσο καιρό βρισκόταν εκεί η νάρκη.


Ο απολογισμός είναι ο βαρύτερος στη χώρα από έκρηξη νάρκης τα τελευταία 10 χρόνια.


Η Καμπότζη βρισκόταν σε εμπόλεμη κατάσταση από τα τέλη της δεκαετίας του 1960 ως τα μέσα εκείνης του 1990 και όλες οι πλευρές, από το στρατό του Βιετνάμ ως τις διάφορες καμποτζιανές παρατάξεις, περιλαμβανομένων των διαβόητων Ερυθρών Χμερ, τοποθετούσαν νάρκες.


Πάνω από 60.000 άνθρωπου έχουν σκοτωθεί και τραυματιστεί από νάρκες και εκρηκτικά που δεν είχαν εκραγεί από το 1979, σύμφωνα με την οργάνωση αρωγής Handicap International. Η Καμπότζη παραμένει σήμερα μια από τις πιο ναρκοθετημένες χώρες παγκοσμίως.


star.gr
madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου