'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Θετική η Γαλλία στην επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου της τρόικας..!!!!

Tην ικανοποίησή του για τη στάση που έχει επιδείξει έως τώρα η Γαλλία -«μια στάση που δεν την βρίσκεις σε άλλες ηγεσίες»- εξέφρασε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο περιθώριο των συναντήσεών του στο Παρίσι.

Σε συνομιλία του με Έλληνες δημοσιογράφους, ο πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι ο Νικολά Σαρκοζί είναι θετικός στο θέμα της επιμήκυνσης της αποπληρωμής των δανείων της Τρόικας, γεγονός που αποτελεί δείγμα εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα

Σχετικά με τα αναθεωρημένα στοιχεία της Eurostat για το 2009, ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι πιστεύει πως μπορούν να επηρεάσουν θετικά το θέμα της αποπληρωμής.Η σχετική συζήτηση για την αποπληρωμή, θα μπορούσε να γίνει σύντομα, κατά την άποψη του πρωθυπουργού, με την ευκαιρία της συζήτησης για τη θεσμοθέτηση του Μόνιμου Μηχανισμού Στήριξης.

 Πιθανή ένταξη και της Ιρλανδίας στο Μηχανισμό αυτό, θα μπορούσε να δώσει μια νέα διάσταση που για την ώρα δεν ξέρουμε για το εάν θα επηρεάσει ή όχι την Ελλάδα.Σε ό,τι αναφορά τα αναθεωρημένα στοιχεία του 2009, ο κ. Παπανδρέου τόνισε πως αφορούν μια κατάσταση που άφησε πίσω της η ΝΔ. Τόνισε δε ότι το φετινό έλλειμμα θα μειωθεί κατά 6%.

Σχετικά με τα ευρωομόλογα, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι η Γαλλία συμφωνεί, διαφωνεί όμως η Γερμανία, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Γαλλία δεν επιμένει ιδιαίτερα.Σχετικά με τη θέση που υποστηρίζει για τη θεσμοθέτηση φορολογίας στις διεθνείς χρηματιστηριακές συναλλαγές, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι ο Γάλλος πρόεδρος συμφωνεί με το μέτρο.«Μέσω μιας τέτοιας φορολογίας της τάξεως του 0,05% θα εξοικονομήσουμε παγκοσμίως γύρω στα 400 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 200 δισ. στην Ευρώπη» υπογράμμισε.

http://www.news21.gr/content.php?cid=100#c17202

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου