'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Ψάρευαν φτωχούς και τους έκλεβαν τα όργανα....

Οργανα ανύποπτων ανθρώπων, τους οποίους παράσερναν στο Κόσοβο για διάφορους λόγους... εμπορευόταν μια συμμορία από πέντε Κοσοβάρους, έναν Ισραηλινό υπήκοο κι έναν Τούρκο γιατρό. 

Η συμμορία είχε φθάσει στο σημείο να υπόσχεται πλούσια αμοιβή σε πάμφτωχους ανθρώπους προκειμένου να προσφέρουν τον έναν νεφρό τους ή κάποιο άλλο όργανο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που ...
συνέταξε ο εισαγγελέας Τζόναθαν Ράτελ για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η συμμορία, που δεν αποκλείεται να έχει κι άλλα μέλη, οδηγούσε ανθρώπους στην πρώην σερβική επαρχία, όπου τους αφαιρούσαν τα όργανα, τα οποία πήγαιναν για μεταμόσχευση. Μόνο το 2008 περισσότεροι από είκοσι άνθρωποι πείστηκαν να μεταβούν στο Κόσοβο για να δώσουν όργανά τους έναντι αμοιβής, την οποία φυσικά ουδέποτε έλαβαν.



Η αμοιβή που υποτίθεται πως θα δινόταν στους δότες, οι οποίοι πήγαιναν στο αεροδρόμιο της Πρίστινα για να συναντήσουν τους συνδέσμους, ήταν έως και 12.500 ευρώ, ενώ η ταρίφα για τους υποψήφιους αγοραστές κυμαινόταν μεταξύ 80.000 και 100.000 ευρώ. Μολδαβοί, Κοζάκοι, Ρώσοι και Τούρκοι ήταν οι περισσότεροι δότες οργάνων. Ολοι τους ζούσαν σε κατάσταση μεγάλης φτώχειας ή τεράστιων οικονομικών υποχρεώσεων. Στα εισαγγελικά έγγραφα δεν αναφέρεται αν κάποιοι από τους δότες -οι καταθέσεις των οποίων εκκρεμούν- πήραν χρήματα.

Οι πέντε Κοσοβάροι -μεταξύ των οποίων ο Ιλίρ Ρεκάι, πρώην αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας, ο χειρουργός Λουτφί Ντερβισί και ο γιος του, Αρμπάν- αντιμετωπίζουν πέντε κατηγορίες για trafficking με στόχο την εκτέλεση παράνομων ιατρικών πράξεων και κατάχρηση εξουσίας. Κανένας από τους πέντε δεν έχει συλληφθεί. 


Ο Τούρκος γιατρός Γιουσούφ Σονμέζ και ο Ισραηλινός Μοσέ Χαρέλ ήδη καταζητούνται από την Ιντερπόλ. Ο Σονμέζ αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανάλογα αδικήματα και σε άλλες -πλην του Κοσόβου- χώρες, ανάμεσα στις οποίες και η Τουρκία.

espressonews.gr
http://www.roufianos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου