'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ Η ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΕΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ...

Το «πράσινο φως» δόθηκε τελικά για την ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στο Βοτανικό.  

Εντός των επομένων ημερών παραδίδεται στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου από το Πολεμικό Ναυτικό, η έκταση των 16 στρεμμάτων που έχει προβλεφθεί για να κτισθεί το...
τέμενος, αφού καταβλήθηκε το ποσό του περίπου ενός εκατομμυρίου για να μετακομίσουν οι υπηρεσίες του και να εκδοθεί το σχετικό προεδρικό διάταγμα.


 Στις αρχές του νέου χρόνου πρόκειται να προκηρυχθεί ο διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός και να αρχίσει η ανέγερση του τεμένους εντός του 2011. Ενδιαφέρον φέρονται να έχουν εκδηλώσει σημαντικοί διεθνούς φήμης αρχιτέκτονες, όπως η ιρακινής καταγωγής Ζάχα Χαντίντ. 

Ο Τούρκος Υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τα ευρωπαϊκά θέματα Εγκεμέν Μπαγίς μίλησε για το θέμα, υποστηρίζοντας: «Αναγκάσθηκα να πετάξω για τις Βρυξέλλες (από την Αθήνα) επειδή σε αυτό το μέλος της ΕΕ δεν έχει δοθεί η άδεια κατασκευής τζαμιού, ώστε να μπορέσω να κάνω την προσευχή μου», είπε στην εφημερίδα "Χουριέτ". 

Ο Μπαγίς βρίσκεται στις Βρυξέλλες για να μετάσχει σε συνέδριο για τις μειονότητες και τις θρησκευτικές ελευθερίες στη Τουρκία. Ανέφερε δε και στις συναντήσεις του στη Αθήνα, τη σημασία που αποδίδει στη λειτουργία ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα, ως ενός από τα μέτρα που θα προωθούσαν εντυπωσιακά την εικόνα την Ελλάδας στη Τουρκία και θα βοηθούσαν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Την έλλειψη Τεμένους στην Αθήνα, ανέφερε ο Τούρκος υπουργός και στο συνέδριο στις Βρυξέλλες. «Είναι προφανές ότι κάποιες χώρες της Ευρώπης πρέπει να κάνουν ορισμένα απαραίτητα βήματα», είπε από τις Βρυξέλλες ο κ. Μπαγίς. 

Τη γρηγορότερη ανέγερση έχει ζητήσει κατα την προεκλογική περίοδο και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ενώ αντιρρήσεις είχε εκφράσει ο υποψήφιος περιφερειάρχης του ΛΑΟΣ Αδωνις Γεωργιάδης.

http://fimotro.blogspot.com/2010/11/blog-post_9569.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου