'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Αλβανικό “Top Channel” : Στην Ελλάδα ελεύθεροι οι μετανάστες χωρία άδεια για ένα έτος… !!!!

«Η ελληνική κυβέρνηση», αναφέρει το αλβανικό “Top Channel”, «εξέδωσε εγκύκλιο για την ελεύθερη κυκλοφορία των μεταναστών, οι οποίοι δεν έχουν ακόμη εξοπλιστεί με άδεια παραμονής, από την 1η Ιανουαρίου 2011 ως τις 31 Δεκεμβρίου 20111».

Και θα συνεχίσει:

Μέχρι τώρα η περίοδος ελεύθερης κυκλοφορίας για τους μετανάστες ήταν η 15η Δεκεμβρίου και η άδεια παραμονής είχε παράταση μέχρι δύο μήνες. Αυτή τη φορά η ελληνική κυβέρνηση έχει αποφασίσει οι μετανάστες να παραμείνουν την Ελλάδα για μεγαλύτερο διάστημα, μέχρι, δηλαδή, το τέλος του επόμενου έτους.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η οποία απεστάλη σε όλους του μεθοριακούς σταθμούς των ελληνικών συνόρων, η ελεύθερη κυκλοφορία θα αρχίσει από την 1η Ιανουαρίου 2011 και θα ισχύει για ένα πλήρες έτος, δηλαδή μέχρι την ημερομηνία 31-12-2011.

Η ανακοίνωση –συνεχίζει το δημοσίευμα- έγινε από το Ελληνικό Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο αρνήθηκε να σχολιάσει τους λόγους για τους οποίους η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να κρατήσει ‘φιλοξενούμενους’ χιλιάδες μεταναστών, που ακόμη δεν έχουν λάβει άδειες παραμονής στην Ελλάδα.

Η εγκύκλιος αυτή είναι προς όφελος, κυρίως, όλων εκείνων των μεταναστών που έχουν υποβάλει τα απαιτούμενα έγγραφα για την απόκτηση άδειας παραμονής στην Ελλάδα και δεν έχουν λάβει ακόμη την άδεια.

Και αυτό οφείλεται κυρίως στην αποτυχία του ελληνικού συστήματος έγκαιρης παραχώρησης αδείας παραμονής στους μετανάστες.

Τι πρέπει να έχουν οι μετανάστες στα σύνορα.

Οι μετανάστες θα πρέπει να έχουν μαζί τους το διαβατήριό τους, ώστε να πιστοποιηθεί ότι έχουν υποβάλλει έγγραφα για ανανέωση της άδειας παραμονής, αν η άδεια τους έχει εκπνεύσει θα πρέπει να έχουν τον αριθμό του φορολογικού τους μητρώου.

Οι ελληνικές αρχές τονίζουν ότι όσοι επιθυμούν να ταξιδεύσουν στις χώρες προέλευσής τους, στη διάρκεια του έτους αυτού, θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα παραπάνω στοιχεία, ειδάλλως θα ακυρωθεί η άδεια παραμονής τους στην Ελλάδα, λέει το αλβανικό δημοσίευμα.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου