'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Αστυνομικοί βασάνισαν μέχρι θανάτου 19χρονο...!!

Ν
α προχωρήσουν σε έρευνα σχετικά με τις καταγγελίες περί βασανισμού 19χρονου μέχρι θανάτου από αστυνομικούς στην Αλεξάνδρεια ζητεί από τις αιγυπτιακές αρχές η Διεθνής Αμνηστία. 

Ο νεαρός είχε εξαφανιστεί στις 7 Νοεμβρίου ενώ επέστρεφε στο σπίτι του από ένα γάμο.Σύμφωνα με μέλη της οικογένειας του Άχμεντ Σααμπάν, στις 11 Νοεμβρίου αστυνομικοί έριξαν τη σορό του, που έφερε πολλαπλές κακώσεις, σε μια τάφρο κοντά στη γειτονιά όπου έμενε για να δώσει την εντύπωση ότι αυτοκτόνησε. 

Όπως πληροφορήθηκε η οικογένειά του, ο Σααμπάν είχε συλληφθεί σε σημείο ελέγχου της αστυνομίας. Μέλη της οικογένειάς του είπαν πως έλαβαν ένα ανώνυμο τηλεφώνημα σχετικά με το βασανισμό του στο αστυνομικό τμήμα Σίντι Γκαμπέρ στην Αλεξάνδρεια, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία. 

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών διέψευσε πάντως τις πληροφορίες της Αμνηστίας, υποστηρίζοντας ότι ο Σααμπάν και ο δεύτερος άνδρας που συνελήφθη, που λέγεται Άχμεντ Φαράγκ Λαμπίμπ, εντοπίστηκαν να προσπαθούν να κλέψουν ένα κινητό τηλέφωνο από μια φοιτήτρια που κάλεσε σε βοήθεια. Διερχόμενοι έπιασαν το Λαμπίμπ αλλά ο Σααμπάν διέφυγε και η σορός του βρέθηκε στην τάφρο, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος. 

Η Αμνηστία από την πλευρά της υποστήριξε ότι ο Λαμπίμπ εξακολουθεί να τελεί υπό κράτηση χωρίς πρόσβαση σε δικηγόρο ή μέλη της οικογένειάς του. 

Οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν κατηγορήσει σε αρκετές περιπτώσεις την αστυνομία στην Αίγυπτο πως αντιμετωπίζει όσους συλλαμβάνονται με βάρβαρο τρόπο. Τον Ιούλιο δύο αστυνομικοί προσήχθησαν σε δίκη για την παράνομη σύλληψη και το βασανισμό του Χάλεντ Σαΐντ, ακτιβιστή κατά της διαφθοράς, που πέθανε στα χέρια τους. 

Η υπόθεση προκάλεσε σάλο στην Αίγυπτο, όπου καταγγέλλεται από την αντιπολίτευση και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας προβαίνουν σε ακραίες και παράνομες πράξεις με πλήρη ατιμωρησία βάσει του νόμου περί έκτακτης ανάγκης που τους επιτρέπει κράτηση υπόπτων επ' αόριστον και έχει στόχο την καταστολή αντικυβερνητικών δραστηριοτήτων. Το Κάιρο λέει ότι ο νόμος αυτός έχει στόχο την αντιμετώπιση υποθέσεων τρομοκρατίας και διακίνησης ναρκωτικών. 

http://dete.gr/news.php?article_id=13044

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου